Öne Çıkanlar BİM 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu ŞOK A101 ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Meis Modülü Bilgi Girişleri (17 Ekim 2023)

İl Milli Eğitim Müdürü Vali a. Bahameddin KARAKÖSE imzalı resmi yazıda ''MEB /Strateji Geliştirme Başkanlığının 10.10.2023 tarihli ve E-49614598-42-86689457 saylı emirleri gereği, tüm resmi ve özel okul ve okul dışındaki kurumların (Özel Öğrenci Yurtları hariç) 2023 - 2024 eğitim öğretim yılı MEİS Modülüne veri girişlerini 8 Aralık 2023 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir.

Aynı binayı kullanan ve yeni açılan resmi okul / kurumlar (2023 yılı içerisinde açılanlar) MEİS Modülüne bilgi girişlerini 9 Kasım 2023 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir.
Resmi Okul/Kurumlar MEİS Modülüne bilgi girişi yapmadan önce, MEBBİS Modülü içerisindeki Bina Bilgileri Modülü üzerinde; Toplam Derslik, varsa Derslik Sayısı (Anasınıfı Olarak Kullanılan), Derslik Sayısı (Özel Eğitim sınıfı olarak kullanılan) gibi dersliklerin tanımlamalarının yapılması ve binanın diğer fiziki kullanım alanlarının (Kütüphane, Laboratuvar, wc vb) kontrolleri yapılarak gerekli düzeltmelerin yapılması, ayrıca binasında başka okul/kurum bulunan okullar; tahsisli kuruma tahsis edilen derslik, Kütüphane, Laboratuvar Müdür odası, wc vb. alanların kontrol edip gerekli düzeltmeleri yaptıktan sonra Meis Modülündeki "Bina/Adres Kontrol" ekranına geçiş yapabilecek ve bilgilerini girebileceklerdir.

Açıklama: Bina Bilgileri Modülünde onay kalkmadan da bu işlemler yapılabilmektedir.

Meis Modülünde “Bina Durumu" ekranına girilen veriler ile başka bir modül olan "Bina Bilgileri Modülü" verilerinin (Bina Adı, Bina Sayısı, Bina Yüz Ölçümü, Kat Sayısı, Bina Türü, Toplam Derslik Sayısı, Varsa Tahsis Edilen Derslik Sayısı, Derslik Sayısı (Anasınıfı Olarak Kullanılan), Derslik Sayısı (Özel Eğitim sınıfı olarak kullanılan), Kütüphane Sayısı, Laboratuvar Sayısı, Atölye Sayısı, vb.) aynı olması gerekir. 

Tüm resmi yeni açılan okullar ve aynı binayı kullanan resmi okul/kurumların bilgi girişlerinin bizzat İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince ilgili birim personeli gözetiminde yaptırılması, diğer tüm resmi ve özel okul/kurumların bilgi girişlerinin ise sistem üzerinden kontrol edilerek eksik ya da hatalı girişlerin tespit edilip, gerekli düzeltmelerin yaptırılması İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince yapılacaktır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince bu görevlerin yerine getirilebilmesi için gerekli önlemlerin alması gerekir.

Meis Modülü Bilgi Girişleri ile ilgili Açıklamalar ve Aynı Binayı Kullanan Resmi Okul / Kurum Listesi yazımız ekinde olup, bilgi girişlerinin ekteki Açıklamalar doğrultusunda yapılması gerekir.

Özel Okullar (Özel Anaokulu, Özel İlkokul, Özel Ortaokul ve Özel Lise) ve Özel Okul Dışı Kurumlar (MTSK, Muhtelif Kurslar, Özel Öğretim Kursları vb.) tahsis ekranını doldurmayacaklar.

Bu Okul/Kurumlar Meis Modülünde "Bina Adres Kontrol" ekranında "Kurumun Kendine Ait Binası" "var" seçeneğini işaretleyip kayıt yaptıktan sonra açılan ekranları doldurulacaklar. Derslik sayıları girilirken Roleve planındaki derslik ne ise o yazılacak. Her Okul/Kurum kendi dersliğini girecek.

Veri girişlerinde yapılan hatalı ve eksik bilgilerin İlçe Milli Eğim Müdürlüklerine bildirilmesi e-posta/DYS üzerinden yazışma yollarıyla yapılmaktadır. Bilgi girişlerindeki eksik ve yanlışlıkların anında düzeltilmesi ve veri girişlerinin sağlıklı bir şekilde yapılması için, Meis bilgi girişleri ile ilgili Müdürlüğümüzden gönderilen resmi yazı ve e-postaların İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince İstatistikten sorumlu personele anında iletilmesi, bilgi girişlerinin zamanında tamamlanması açısından önem arz etmektedir.

Bilgi girişlerinin zamanında ve düzgün bir şekilde yapılabilmesi için konuya ilçenizce gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.