Öne Çıkanlar BİM 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu ŞOK A101 ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler

Artık Meslek Liselerimizde Ar-Ge Merkezi Var

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Mesleki eğitim merkezlerine artık 28 Şubat sürecinin uzaklaştırmış olduğu başarılı öğrenciler gitmeye başladı. Artık meslek liseleri yüzde 1'lik başarı diliminden öğrenci almaya başladı. Artık ASELSAN Mesleki Teknik Anadolu Lisesine, İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki Teknik Anadolu Lisesine, Teknopark Mesleki Teknik Anadolu Lisesine gitmeye başladılar. Her yıl meslek liselerinin almış olduğu öğrencilerin puanı artmaya başladı. Bu neye işaret ediyor? Artık bir zamanlar bu uygulamanın uzaklaştırmış olduğu akademik olarak başarılı öğrenciler gerçek destinasyonlarına dönmeye başladılar.

2021 yılını 1 milyar 162 milyonla kapattık. 2022 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi 1,5 milyarlık gelir hedefliyoruz. Bu üretimden öğretmenlerimiz de öğrencilerimiz de katkı payı alıyorlar. 2021 yılında tüm Türkiye'deki mesleki eğitim öğrencilerine dağıttığımız pay, 50 milyon lirayı geçti. Muhtemelen bu yıl 100 milyona ulaşacak. Mesleki eğitimde artık patent, faydalı model, marka tasarım tescilleri alınıyor. Mesleki eğitim okullarımız artık yurt dışına ihracat yapıyor. Artık meslek liselerimizde AR-GE merkezi var.

Bu kanun değişikliğinden önce tüm Türkiye'de mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenci sayısı, 159 bin idi. Bugün tüm Türkiye'de, mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenci sayısı, 520 bin. Yani son 5 ayda mesleki eğitim merkezlerine 360 bin öğrenci katılımı olmuş.

Allah'a şükür, artık katsayı uygulaması, 28 Şubat'ın mesleki eğitime yapmış olduğu tahribatları değil; yepyeni hikâyeleri konuşuyoruz. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi 2022 yılının sonuna kadar tüm Türkiye'de 1 milyon gencimizi mesleki eğitim merkezleriyle buluşturacağız. Bu bir taraftan iş gücü piyasasının aradığı elemanı bulmasını sağlayacak. Diğer taraftan bu ülkede genç işsizliği azaltmak için de çok önemli bir enstrüman sağlayacak. Ben inanıyorum ki Gaziantep de bu artışta rol model olan şehirlerimizden biri olacak.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Meslek LiseleriMahmut Özer
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.