Öne Çıkanlar BİM 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu ŞOK A101 ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler

Atölye, Laboratuvar ve Meslek Dersi Öğretmenlerine İlave Eğitim Öğretim Tazminatı Ödenmesi (2 Nisan 2022)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''Sendikamıza, il/ilçe emrine ataması yapılan atölye, laboratuvar ve meslek dersi öğretmenlerinden geçici görevlendirmeyle Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine görevlendirilen öğretmenlere ilave eğitim öğretim tazminatı ödenmediği yönünde bilgiler gelmektedir.

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 8. maddesine göre, il içinde atamaya yetkili amir valilik makamı olduğundan ve geçici görevlendirmeler valilik oluru ile yapıldığından, geçici görevlendirme işlemi de aynı zamanda bir atama işlemidir.

Geçici görevlendirmeyle, Mesleki Teknik Anadolu Liselerinde görev yapan atölye, laboratuvar ve meslek dersi öğretmenlerine, görevin; önem, sorumluluk ve niteliği, görev yerinin özelliği, iş güçlüğü ve iş riski gibi hususlar göz önüne alındığında, ilave eğitim öğretim tazminatının, Anayasa'nın 10. maddesinde öngörülen ''eşitlik'' ilkesine göre verilmesi gerekmektedir.

Ancak, aynı okulda aynı dersi okutan iki öğretmenden birine, kadrolu olduğu için ilave eğitim öğretim tazminatı ödenirken, geçici görevlendirmeyle fiilen aynı görevi yapan öğretmen ise bu haktan yararlanamamaktadır.

İl/ilçe emrine ataması yapılan atölye, laboratuvar ve meslek dersi öğretmenlerinden geçici görevlendirmeyle Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine görevlendirilenlere ilave eğitim öğretim tazminatının ödenmesinin sağlanarak mağduriyetlerinin giderilmesini talep ederiz.'' denilmiştir.

Eğitim-İş tarafından 00/04/456 sayılı Atölye, Laboratuvar ve Meslek Dersi Öğretmenlerine Ek Ücret Ödenmesi konulu 2 Nisan 2022 tarihli Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''Sendikamıza, il/ilçe emrine ataması yapılan atölye, laboratuvar ve meslek dersi öğretmenlerinden geçici görevlendirmeyle Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine görevlendirilen öğretmenlere ek ücret ödemesinin yapılmadığı yönünde bilgiler gelmektedir.

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 8. maddesine göre, il içinde atamaya yetkili amir valilik makamı olduğundan ve geçici görevlendirmeler valilik oluru ile yapıldığından, geçici görevlendirme işlemi de aynı zamanda bir atama işlemidir.

Geçici görevlendirmeyle, Mesleki Teknik Anadolu Liselerinde görev yapan atölye, laboratuvar ve meslek dersi öğretmenlerine, görevin; önem, sorumluluk ve niteliği, görev yerinin özelliği, il üçlüğü ve iş riski gibi hususların yanında işletmede beceri eğitimi kapsamında koordinatörlük görevini fiilen yerine getirdikleri göz önüne alındığında, ek ücretin Anayasa'nın 10. maddesinde öngörülen ''eşitlik'' ilkesine göre ödenmesi gerekmektedir.

Aynı okulda aynı dersi okutan iki öğretmenden birine, kadrolu olduğu için ek ücret ödenirken, geçici görevlendirmeyle fiikan aynı görevi yapan öğretmen ise bu haktan yararlanamamaktadır.

İl/ilçe emrine ataması yapılan atölye, laboratuvar ve meslek dersi öğretmenlerinden geçici görevlendirmeyle Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine görevlendirilenlere de koordinatörlük görevi için ek ücret ödenmesinin sağlanarak mağduriyetlerinin giderilmesini talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.