Öne Çıkanlar Hakmar Express Koronavirüs A101 9 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Gerçekleştirilen Faaliyetler Özet Kitapçığı

Kitapçığın Ön Sözü'nde Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli'nin; ''Cumhuriyetimizin 100. yılını iftiharla kutlarken eğitim sistemini kültür ve medeniyetimizin ortaya koyduğu
insan tasavvurundan hareketle bilim ve teknolojinin ışığında özverili çalışmalarla daha da güçlendirmeyi hedefleyerek bir dizi etkinlik ve çalışma gerçekleştirdik.

1-2 Kasım 2023’te düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Öğretmenlerin Gözüyle Teknoloji ve Eğitim Bölgesel Çalıştayları”nda eğitim teknolojilerinin eğitimimize katkıları ve öğretmenlerimizin teknoloji kullanımı ele alınmış ve böylece öğretmenlerimizin tecrübelerini paylaşması ve teknolojinin eğitimdeki etkisini değerlendirmesi adına verimli bir platform sağlanmıştır. Elde edilen veriler, eğitimde teknoloji konusunda atılacak adımlara da yol gösterecek niteliktedir.

26-27 Aralık 2023’te gerçekleştirilen “Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim Sempozyumu” ise öğretmenlerimizin daha görünür kılınması, meslekî ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesi, bilgi ve tecrübelerinin paylaşılmasına imkân sunulması amacıyla düzenlenmiştir. Bu sempozyumla bir toplumu köklerine bağlayan ana damarın eğitim öğretim olduğu şuuruyla bir araya gelen öğretmenlerimizin, cumhuriyetimizin geleceğine katkı sağlayacak eğitim teamüllerini tartıştığı bir ortam oluşturulmuştur.

Medeniyetimizin derin izlerini taşıyan Türkiye Yüzyılı’nda insani, millî ve manevi değerleri kazanmış, kendi kültürünü özümsemiş, ilim ehli, fen ve teknolojide öncü, dilini doğru ve etkili kullanan bir nesil yetiştirmek gayesi içinde olmakla birlikte eğitimde yenilikçi, dijital dünya ve yapay zekâ ile bütünleşik öğrenme ve öğretme süreçleri oluşturmayı hedeflemekteyiz. Bu hedeflere binaen eğitim felsefesi ve değerleri, eğitimdeki yeni yaklaşımları, eğitimde teknolojik gelişmeleri, sürdürülebilirlik ve eğitim konularındaki mevcut durumu ele alan “Cumhuriyetin 100. Yılı: Eğitimde Geleceğe Bakış Raporu” hazırlanmıştır.

Türkiye’nin eğitim vizyonunu ve öğretmenlerin rolünü ele alan “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı Olan Türkiye Yüzyılı’nda Eğitim ve Öğretimde Öğretmenin Rolü ve Gelişimi Raporu” hazırlanmıştır. Türkiye’nin eğitim alanında daha ileriye taşınması için önemli stratejik öneriler sunulan bu raporda eğitimin geleceği, öğretmenin mesleki gelişimi, teknolojik ilerlemeler, kültürel miras ve değerler eğitimi, kapsayıcılık ve erişilebilirlik gibi temel ve önemli konularda öğretmenlerin görüş ve beklentilerine yer verilmiştir. Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizi her alanda yüceltecek öğretmenlerin görüş ve beklentilerini bir araya getiren bu rapor, eğitim sistemimizin daha etkili ve sürdürülebilir bir şekilde gelişmesine katkıda bulunacaktır.

Bu çalışmaların hazırlanmasında destekleri ile katkı sunan değerli akademisyenlerimize ve emek veren kıymetli öğretmenlerimize, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığındaki mesai arkadaşlarımıza teşekkür eder, cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında eğitim sistemimize katkı sağlayacak her türlü çalışmanın önemine binaen çalışmalarımızın devam edeceğini beyan etmek isterim.'' açıklamasına yer verildi.

CUMHURİYETİN 100. YILI KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLERİN TANITIMI

Millî Eğitim Temel Kanunu’nda belirtildiği gibi millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarırken millî mücadelemizin köklü hatırasını yaşatmak üzere Cumhuriyetimizin 100. yılının ülkemizin dört bir yanında, yurt dışı temsilciliklerimizde büyük bir coşkuyla kutlanacağı, 100. Yıl Kutlamaları’nın Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda yürütüleceği 2023/27 sayılı Genelge ile bildirilmiştir.

İlgi Genelge çerçevesinde alınan karar gereği “Cumhuriyetimizin 100. Yıl Kutlamaları” kapsamında aşağıda yer alan 4 başlık içeriğinin yürütme ve koordinasyon işlemleri Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımıza verilmiş ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının web sitesi https://yuzuncuyil.gov.tr/ adresinde de sunulmuştur.

1- Öğretmenlerin Rolü ve Gelişimi İle İlgili Veri/Görüş Toplanması

2- Teknoloji ve Eğitim Bölgesel Çalıştaylarının Gerçekleştirilmesi

3- Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim Sempozyumu’nun Düzenlenmesi

4- Geleceğe Bakış Raporu Oluşturulması

Bu kapsamda Başkanlığımız koordinesinde bahse konu faaliyetler gerçekleştirilmiş ve raporlar hazırlanmıştır. Bahse konu 4 faaliyetin çıktısı olan raporların paydaşlara tanıtılması amacıyla bu kitapçık hazırlanmıştır.

Kitapçığa https://ttkbyayin.meb.gov.tr/yayin/202 linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.