Öne Çıkanlar Hakmar Express Koronavirüs Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen Hakmar Express Aktüel Ürünler

Deprem Bölgesi 10 İlin Eğitim Öğretim Takvimi

Malatya AFAD Koordinasyon Merkezi'nde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 10 il için oluşturulan eğitim öğretim takvimini açıkladı. 10 ilde 1 Mart itibarıyla açılması planlanan okulların tespitine ilişkin son değerlendirmeler yapıldı. Son çalışmaların yapılmasının ardından 10 ilden hangilerinde okulların açılacağı belirlendi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''10 ilimizde eğitim ve öğretime geçişi il bazlı değil, ilçe ve okul bazlı sürdüreceğiz. 3 ayrı kategoride yer alan illerimizde okullarımızın sağlamlık raporlarına göre farklı zamanlarda eğitim öğretime başlayacağız.

Gaziantep ve Osmaniye'de eğitim öğretime verilen arayı 13 Mart 2023 tarihine kadar uzattık. Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart 2023 tarihi itibarıyla eğitim ve öğretime başlıyoruz. Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da eğitim ve öğretime verilen ara 27 Mart 2023 tarihine kadar uzatıldı.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Sağlam raporu almadan kesinlikle öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi okullara sokmayacağız. Eğitimin başlayacağı illerde de eğer sağlam raporu henüz alınmamışsa o okullarda eğitime başlamayacağız.

Birinci kategoride Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa yer alıyor. Bu illerimizde merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart tarihi itibarıyla eğitim öğretime başlıyoruz. İkinci kategoride Gaziantep ve Osmaniye yer alıyor. Bu illerimizde eğitim öğretime 1 Mart tarihine kadar verilen arayı 13 Mart'a kadar uzatıyoruz. Üçüncü kategoride ise Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay yer alıyor. Bu illerimizde de 1 Mart tarihine kadar verdiğimiz eğitim öğretime ertelemeyi 27 Mart tarihine kadar uzatıyoruz.

10 ilimizde tüm hastanelerde 1 Mart tarihine kadar hastane sınıfları açacağız. Bu hastane sınıflarında sadece tedavilerini hastanede gören öğrencilerimiz eğitim almayacak. Ayrıca yedi yirmi dört bir şekilde çalışan sağlık emekçilerimizin çocukları da bu sınıflardan yararlanabilecekler. 1 Mart tarihi itibarıyla LGS'ye girecek 8. sınıf öğrencilerimiz ve YKS'ye girecek 12. sınıf öğrencilerimiz için de destekleme ve yetiştirme kursu açacağız. İkinci ve üçüncü kategoride olan eğitim öğretimi ertelediğimiz illerde de sekiz ve on ikinci sınıfları desteklemek için 1 Mart tarihi itibarıyla destekleme ve yetiştirme kursları açarak öğrencilerimizi destekleyeceğiz.

Yaklaşık 11 milyon 820 bin 918 kitap ve yardımcı kaynağı 1 Mart itibarıyla tüm öğrencilerimize ulaştıracağız. Diğer sınıflar için ise özellikle iki ve üçüncü kategoride olan illerimiz için tüm sınıf seviyelerindeki ders kitaplarını ve yardımcı kaynakları tekrar basmaya başladık. İnşallah, onlar da bittiği zaman tüm öğrencilerimize ulaştıracağız. Depremzede öğrencilerimizin tüm kırtasiye malzemelerini Bakanlık olarak biz karşılayacağız. Öğrencilerimiz rahat olsunlar. Çantalarını, kitaplarını, silgilerini ihtiyaç duydukları her türlü eğitim öğretim materyalini Bakanlık olarak temin edip tüm öğrencilerimize ulaştıracağız.

Çadırlarımızda okul öncesi öğretmenlerimiz, rehber öğretmenlerimiz ve psikolojik danışmanlarımız, çocuklarımızı oyun ve etkinliklerle sürekli desteklemek için çalışmalarını yapıyor ve bu kapsamda sayıyı her geçen gün daha fazla artıracağız inşallah.

Farklı seçenek ve destek mekanizmalarıyla ve her şart altında eğitimi devam ettirmek için Bakanlık olarak her türlü imkânınızı kullanacağız. Öğrencilerimizle, öğretmenlerimiz müsterih olsunlar. Yeni gelişmelerle birlikte süreçleri kamuoyuyla paylaşacağız.'' dedi.

10 ildeki 8 ve 12'nci sınıftaki öğrencilerin ihtiyaç duyduğu ders kitapları ve yardımcı kaynakların yeniden bastırıldığını; ikinci ve üçüncü kategorideki illerde her ne kadar eğitim öğretim ertelense de çadır kent ve konteynır kentlerde Gaziantep Islahiye'deki gibi- anasınıfı, ilkokul ve ortaokul için çadır sınıflar oluşturacaklarını; eğitim öğretimin yanı sıra öğrencilere psikolojik olarak destek olmak için hizmete alınan  psikososyal destek merkezi sayısının 377'ye ulaştığını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; deprem bölgesindeki vatandaşlar ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan meslek liseleri, halk eğitimi merkezleri, gönüllü öğretmenler ve tüm Millî Eğitim camiasına teşekkürlerini sundu.

DAHA ÖNCEKİ AÇIKLAMALAR

19 Şubat 2023 tarihinde Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yaptığı incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 10 il ile ilgili değerlendirmelerimizde son noktaya geldik. Bugün Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızla bu çalışmaları kapsamlı bir şekilde değerlendirme imkânımız oldu. İnşallah, yarın açıklayacağız. Biliyorsunuz ilk günden itibaren nakil imkânını açtık. Şu an itibarıyla 48 bin öğrencimiz 71 ile nakillerini aldırdı. Bir karar daha aldık naklini aldıran öğrencilerimizi pansiyonlarımızda ücretsiz bir şekilde konaklattırıyoruz. İnşallah, tüm kamu kurum kuruluşlarıyla birlikte milletimizle birlikte bugünlerden de güçlü bir şekilde çıkacağız.'' demişti.

Yine aynı tarihte Gaziantep'in İslahiye ilçesinde incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Tüm çocuklarımızı okullarıyla buluşturacağız. Bakın görüyorsunuz daha okullar açılmadan öğretmenlerimiz, il müdürlerimiz, okul yöneticilerimiz organize olup çadırlarda yeniden sınıfları, yeniden okulları açtılar. İşte bunu nasıl yaygınlaştırabilirsek hızlı bir şekilde 10 ilin tamamına, inşallah eğitim öğretimi normalleştirip hayatı da inşallah normalleştireceğiz. Ben tüm fedakar öğretmenlerimize, Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarına bu süreçteki katkı ve desteklerinden dolayı en içten şükranlarımı sunuyorum.'' demişti.

19 Şubat 2023 tarihinde Depremden etkilenen 10 ilin millî eğitim müdürüyle çevrim içi toplantı yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Önemli olan çocuklarımızı ve öğretmenlerimizi sağlıklı ve güvenli bir şekilde okullarında buluşturmak.'' demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.