Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu ŞOK BİM A101 ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler

Ders Görevi (29 Mayıs 2023)

Daire Başkanı Bakan a. Ahmet Aytaç imzalı resmi yazıda ''ilinize bağlı örgün eğitim kurumlarında görev yapan yöneticilere, yönetici olarak görev yapmakta oldukları eğitim kurumu bünyesinde halk eğitimi merkezleri tarafından açılan kurslarda ders görevi verilip verilemeyeceğine ilişkin 25 Mayıs 2023 tarihli ve E-44794289-903.99-76857691 sayılı yazınız ve ekleri incelenmiştir.

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 5'inci maddesinde yöneticilerin aylıkları karşılığında haftada 6 saat ders okutmakla yükümlü oldukları, 6'ncı maddesinin birinci fıkrasında da bunların isteğe bağlı olarak haftada 6 saate kadar ek ders ücreti karşılığında ders okutabilecekleri belirlenmiştir.

Aynı Kararın 8'inci maddesinde ise; bu Kararla belirlenen azami ek ders görevi ve ek ders görevinden sayılan ders saatleri dışında olmak üzere, maddede belirtilen eğitim faaliyetlerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere haftada 10 saate kadar daha ders görevi verilebileceği hüküm altına alınmıştır.

Bu bilgiler ışığında Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 29.05.2023 tarih ve 77037827 sayılı görüş yazısında; "Bu itibarla örgün eğitim kurulularında görev yapan yöneticilere, yönetici olarak görev yapmakta oldukları eğitim kurumu bünyesinde halk eğitimi merkezleri tarafından açılan kurslarda ders görevi verilmesinin mümkün olduğu değerlendirilmektedir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.