Öne Çıkanlar Hakmar Express Koronavirüs Hazine ve Maliye Bakanlığı Hakmar Express Aktüel Ürünler öğretmen

Karantinaya Alınan Sınıflara Yapılacak Uzaktan Eğitimde Ek Ders Ücreti Ödenmesi (16 Eylül 2021)

Genel Sekreter Musa Akkaş imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere 2021-2022 öğretim yılı 6 Eylül tarihi itibariyle yüz yüze eğitimle başlamıştır. Yüz yüze eğitimin devam ettiği süreç içerisinde ise okul ve kurumlarda pozitif vakalara rastlanması durumunda ise sınıf bütünlüğünde öğrencilerin karantinaya alınacağı belirtilmiştir. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer, birinci haftanın sonunda yaptığı açıklamada ülke genelinde 198 sınıfın karantinaya alındığını bildirmiştir.

Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığı'nca yayınlanan rehberlerde ise karantinaya alınan sınıflara uzaktan eğitim yapılacağı defaatle belirtilmiştir. Ancak, uzaktan eğitimin ne şekilde yapılacağı ve uzaktan eğitime katılarak canlı ders yapan öğretmenlere ek ders ücreti ödenip ödenmeyeceği hususlarında herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Bu açıklamaların yapılmaması nedeniyle uygulama aşamasında çeşitli sorunlarla karşılaşılmış, bir kısım illerde uzaktan eğitime katılarak canlı ders veren öğretmenlere mevzuatta yer almadığı gerekçesiyle ek ders ücretlerinin verilmeyeceği yönünde Sendikamıza bilgiler gelmiştir.

Ek ders ücreti ödemelerine ilişkin yürürlükte bulunan mevzuat hükümleri incelendiğinde uzaktan eğitime katılarak EBA, Zoom gibi platformlar üzerinden canlı ders yapan öğretmenler ek ders ücreti ödenebileceğine dair bir düzenleme bulunmamaktadır. Mevzuat hükümlerinde bu düzenlemenin yapılmaması uzaktan eğitime katılarak EBA, Zoom gibi platformlar üzerinden ders yapan öğretmenlerin mağduriyetine sebebiyet vermektedir. Diğer bir ifadeyle, mevzuat hükümlerinde bu yönde bir düzenleme olmaması, uzaktan eğitim görevini fiilen yerine getiren öğretmenlere ek ders ücreti ödenmeyeceği anlamına da gelmemektedir.

Bu bağlamda, pozitif vaka çıkması nedeniyle öğrencilerin sınıf bütünlüğünde karantinaya alındığı durumlarda bu sınıflara EBA, Zoom gibi platformlar üzerinden uzaktan eğitim veren öğretmenlere ek ders ücretlerinin ödenmesi gerektiği yönünden Valiliklere talimat verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.