Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu A101 BİM ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler ŞOK

Millî Eğitim İstatistikleri-Örgün Eğitim 2022-2023 Kitabı

Ösözü'nde ''Resmi İstatistik Programının yürürlüğe girmesiyle birlikte, Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilerin yanı sıra, diğer kurum ve kuruluşlar tarafından üretilmesi ve yayınlanması öngörülen veriler, Programda yer alarak resmi istatistik olarak kabul edilecektir. Böylece ihtiyaç duyulan her alanda güvenilir veriler üretilmesi sağlanmış olacaktır.

2022–2026 Resmi İstatistik Programında Örgün Eğitim İstatistikleri’nin basılı yayın ve internet ortamında yıllık olarak yayınlanması sorumluluğu Bakanlığımıza verilmiştir.

Örgün eğitim; okul öncesi eğitimi, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarını kapsar. Ancak, Programda belirtildiği üzere yükseköğretim istatistikleri Bakanlığımızın hazırladığı yayından bağımsız olarak Yüksek Öğretim Kurulu tarafından yayınlanmaktadır.

Örgün eğitimin, plan ve program hedeflerine uygun bir biçimde işlerlik kazanması, gerekli verilerin doğru, güvenilir ve analiz edilebilir şekilde derlenmesi ile mümkündür. Eğitim planlamasının uygulanabilirliği tam, doğru ve güvenilir istatistikî bilgilerin seri bir biçimde derlenmesi ve kullanıcılara aktarılması ile mümkün olacaktır.

Bu amaçlar doğrultusunda hazırlanan bu yayın İstatistikî Bölge Birimleri Sınıflaması ve yerleşim yeri düzeyinde okul, öğrenci, öğretmen, mezun ve yeni kayıt öğrenci sayıları ile uluslararası karşılaştırmalar yapılabilmesi amacıyla bazı eğitim göstergelerini kapsamaktadır. Yayının, karar vericilere, bilim insanlarına ve diğer ilgili tüm kullanıcılara yararlı olmasını diliyoruz.'' ifadeleri yer almaktadır.

KİTAP file:///C:/Users/asus/Desktop/2023-2024_Milly_Eitim_statistikleri-yorgyn_Eitim_Kitab.pdf

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.