Öne Çıkanlar Hakmar Express Koronavirüs Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen Hakmar Express Aktüel Ürünler

Öğretmen İhtiyacı ile Atamalarına ve Özlük Haklarının İyileştirilmesine İlişkin Soru Önergesi (24 Mart 2021)

Sayıştay'ın Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2019 denetim raporunda mevcut öğretmen kadrolarının dağılımında ülke genelinde öğretmen açığı sorununun çözüme kavuşturulamadığı belirtildi.

Sayıştay denetçileri hazırladıkları raporda, ''mevcut öğretmen kadrolarının dağılımında ülke geneli ve iller açısından birçok dengesizlikler bulunduğu ve bu dengesizliklerin süreklilik kazandığı, planlamadaki zafiyetler nedeniyle bir yandan öğretmen açığı sorunu çözüme kavuşturulamaz iken bir yandan da kısıtlı olan mevcut yetişmiş insan kaynağının ve buna bağlı olarak mali kaynakların verimli kullanılamadığı görülmüştür.'' ifadeleri yer almaktadır.

1- 2020 yılı Mart ayından itibaren Türkiye'de atama bekleyen net öğretmen sayısı nedir?

2- Atanamadığı için veya maddi imkansızlıkları nedeniyle intihar eden öğretmenleri sayısına ilişkin bakanlığınızca tutulan bir kayıt var mıdır?

3- Türkiye'de eğitim fakültelerinden mezun olan kişi sayısı kaçtır?

4- 2021 yılından itibaren Türkiye'de öğretmen açığı sayısı kaçtır?

5- 2021 yılında ücretli öğretmenlerin ücretlerinde ve özlük haklarında iyileştirmesi için bakanlığınızın bir çalışması mevcut mudur?

6- Tayin hakkı olmadığı için aile birliği zarar gören sözleşmeli öğretmenlere tayin hakkı tanınmasına ilişkin bakanlığınızca yürütülen bir çalışma var mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.