Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu ŞOK BİM A101 ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler

Rehber Öğretmen Norm Güncellemesi ve 2022 Ek Öğretmen Ataması Hakkında Bilgi Edinme (12 Temmuz 2023)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''02.12.2022 Tarih 2022/919 Sayılı Psikolojik Danışman, Rehber Öğretmenlerin norm düzenlemesi hakkında talep yazımız ve 06.06.2023 Tarih 2023/359 Sayılı öğretmen ek ataması hakkında talep yazılarımız Milli Eğitim Bakanlığına iletilmiştir. İlgi yazılarda 2022 KPSS puanı ile ek öğretmen atamasını; Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlerin norm kadrolarının düzenlenmesi ve okullarda Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen ihtiyacının giderilmesini talep ettik.

Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 27.05.2023 tarihli açıklamanıza istinaden konuyla ilgili çalışma yürütüldüğü ve her kademede 100 öğrenci için norm çalışması yapılacağı belirtilmiştir. Yine Milli Eğitim Bakanlığınız sürecinde yapmış olduğunuz konuşmada "... hızlı bir şekilde öğretmenlerimizi görevlendirerek, yeni atamalar yaparak sadece Türkiye'nin faklı illerindeki değil, aynı zamanda deprem bölgesindeki öğrencilerimizin psikolojik sağlamlığıyla ilgili de önemli bir açılımı sağlamış olacağız. Yeni düzenlemenin tüm atama bekleyen rehber öğretmenlerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." ifadelerine yer vermiş ve 26.05.2023 Cuma günü itibariyle ilgili yazının Cumhurbaşkanlığına gönderildiğini belirtmiştiniz. 08.05.2023 tarihinde 45.000 atamadan sonra ek atama müjdesi vermek istediğinizi belirtmiştiniz.

Tüm bu açıklamalardan da hareketle sendikamıza konu ile ilgili çok sayıda soru ve talep gelmektedir: “Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlerin norm kadrolarının düzenlenmesi yapılmış mıdır? İfade ettiğiniz gibi norm düzenlemesi Cumhurbaşkanlığına gönderilmiş midir? Düzenleme hangi aşamadadır? 2022 KPSS puanı ile ek öğretmen atama takvimi ne zaman duyurulacaktır?”.

4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde konu ile ilgili yapılan çalışmalar hakkındaki bilgilendirmenin tarafımıza iletilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.