Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler ŞOK 14 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler ŞOK 4 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Sağlık Yorumu

Sınav Şartı Düzeltilmezse Bu Uygulamayı Yargıya Götüreceğiz

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Kanun teklifinde 10 yılını doldurmuş öğretmenler 180 saatlik bir kursa tabi tutulacak, kursun ardından sınav yapılacak, 70 ve üzerinde puan alanlar uzman öğretmen olacak. 10 yıllık uzman öğretmenler 240 saatlik kursa tabi tutulacak, sınav yapılacak ve başarılı olanlar başöğretmen yapılacak. Burada karşı çıktığımız husus, sınavdır. Çünkü öğretmenlerin kariyer planlaması sınavla yapılamaz. Sınav, sadece bilgiyi ölçer. Oysa öğretmenlik sadece bilme değil, bildiğini aktarma mesleğidir. Dolayısıyla burada tek ölçüt deneyim olmalıdır. Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz; hizmet yılının esas alınması ve 10 yılını dolduran her öğretmenin uzman, 20 yılını dolduran her öğretmenin başöğretmen olmasıdır. Herkes bilmelidir ki; eğer ki sınav şartı genel kurulda düzeltilmezse bu uygulamayı yargıya götüreceğiz.

Öğretmenler eğitim fakültesi okuyor, mezun oluyor, stajlarını başarıyla bitiriyor, yüz binlerce adayla yarışıp KPSS’yi kazanıyor, öğretmen olarak atanıyor, bir yıl adaylık değerlendirme sürecine tabi tutuluyor ama yetmiyor! Tüm bu süreçler yok sayıp, bir kez daha sınava tabi tutuluyorlar. Bu, doğru değildi. Üstelik hem ekonomik hem de zaman açısından çok gereksiz bir uygulamadır.

Öğretmenlik Meslek Kanunu Cumhuriyet tarihinde ilk kez çıkarılıyor. Bu kadar iddialı çıkışın içinin doldurulması lazımdı.

Öncelikle kanunda ‘Tüm öğretmenler kadrolu atanacak’ denilmeliydi. Öğretmenler odasında kadrolu öğretmen var, sözleşmeli öğretmen var, ücretli öğretmen var. Bu doğru bir uygulama değildir. Her zaman söylüyoruz: Aynı işi yapan öğretmenler farklı statülerde istihdam edilemez!

Bildiğiniz gibi mülakat süreçleri çok tartışılıyor. MEB’i neden zan altında bırakalım ki? Bakın Sağlık Bakanlığı memur alımı yapıyor, mülakat yapmıyor, KPSS ile atama yapıyor. Bu hakkı neden öğretmenlerden esirgiyoruz? Mülakat uygulaması eğitimin tüm alanlarından çıkarılmalıdır. İlk atamalarda, görevde yükselmelerde, yönetici atamalarında mülakat kaldırılmalı, sınav başarısı rencide edilmemelidir. Öğretmen atamaları sadece KPSS sonuçlarına göre gerçekleştirilmelidir'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.