Öne Çıkanlar Hakmar Express A101 9 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

Toplu Sözleşmedeki Ek Ders Düzenlemelerinin Ek Ders Ödemelerine İlişkin Karara İşlenmesi (26 Şubat 2024)

Genel Başkan Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kütük imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere, Bakanlığınız kadrolarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerin ek ders ücretleri 2006 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar hükümlerine göre ödenmektedir. Ancak, bu kararda düzenlenmeyen, güncelliğini yitiren, yeni ortaya çıkan ve mevcut hakların iyileştirilmesi gereken durumlar ise toplu sözleşme görüşmelerinde karara bağlanarak toplu sözleşmeye işlenmiş haliyle uygulanmaktadır. Toplu sözleşmelerin ilk defa yapıldığı 2012 yılından içinde bulunduğumuz yıla kadar yapılan tüm toplu sözleşmelerde ek ders ücretlerine dair düzenlemelere yer verilmiştir.

İçinde bulunduğumuz yıla ait 03/09/2023 tarih ve 32298 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme hükümleri incelendiğinde; Eğitim Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin kısmında düzenlenen 36 maddenin 20 tanesi ek ders ücreti ödemelerine ilişkindir. Bu maddeleri inceleyecek olursak;

''Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller (Yedi toplu sözleşme döneminde aynı şeklde yer alan)

MADDE 2- (1) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

Konu ile ilgili yazıya https://turkegitimsen.org.tr/storage/2024/02/toplu_sozlesme_hukumleri_ek_ders_kararlarina_eklenmesi_yazi_26022024_146.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.