Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu ŞOK BİM A101 ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler

Tüm Eğitim Çalışanlarının Müze ve Örenyerlerine Girişlerde Ücretsiz Ziyaretleri (11 Şubat 2022)

Genel Başkan Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun imzalı resmi yazıda ''Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve örenyerlerinin ziyaret usul ve esasları ile müze ve örenyerlerinin ziyaretine olanak sağlayan bilet ve bilet benzeri araçlara ilişkin olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı bir yönerge düzenlemiştir.

Müze ve Örenyerlerine Girişlerde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge'nin ''Ücretsiz Ziyaret Koşulları'' başlıklı 4. maddesi; ''aşağıda belirtilenler müze ve örenyerlerine kimlik/sözleşme göstermek suretiyle ücretsiz girerler.''

''Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel ilk ve orta öğretim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenler geçerli kimlik kartlarını ibraz etmeeri kaydıyla; ''Bakanlığımıza bağlı müze ve örenyerlerine ücretsiz giriş yapabilirler.'' şeklindedir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilgili Yönerge ile sağlanan müze ve örenyerlerine ücretsiz ziyaret hakkından Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm personelin faydalanması kamu yararı için yerinde olacaktır.

Bakanlığınızca Kültür ve Turizm Bakanlığı ile gerekli girişimlerde bulunarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan tüm eğitim çalışanlarının müze ve örenyerlerinde girişlerde ücretsiz ziyaret hakkından faydalanmasının sağlanması hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.