Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler ŞOK 14 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler ŞOK 4 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Sağlık Yorumu

Ücretli Öğretmenlik Uygulaması Bir Pansuman Tedbirdir

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Son  rakamlara göre asgari ücret 4 bin 253 TL’dir. Şu an ücretli öğretmenlerimiz asgari ücretin yarısı kadar bir ücret ile çalıştırılmaktadır. Bu durum ülkemize yakışmamaktadır. Asgari ücretin yarısı kadar bir ücretle öğretmen çalıştırılmasını kabul etmemiz mümkün değildir! Öğretmeni adeta modern köle sistemiyle çalıştıran bu ayıptan kurtulmak gerekmez mi?

Ücretli öğretmenlik uygulaması bir pansuman tedbirdir. Evet, ücretli öğretmenlik ihtiyaç ama hangi durumlarda? Öğretmen askere gider, doğum iznine ayrılır ya da uzun süreli rapor almak durumunda kalır.  İşte ücretli öğretmenliğin bu durumlarda hayata geçirilmesi gerekir. Ama bugün ücretli öğretmen sayısının 85 bini aşması buna başka bir anlam yüklendiğini ortaya koymaktadır. Kısacası ücretli öğretmenlik neredeyse asal istihdam modeli haline getirilmiştir. Biz bunu asla kabul etmiyoruz.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’in, “Ücretli öğretmenlik diye bir çalışma tanımlamamız yok. Ücret konusundaki şikâyetlerin farkındayız. İnşallah, bu konuda iyileştirme yapabilme imkânımız olur” demişti sözlerini hatırlatan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Tabi bu durum Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi de ilgilendiriyor. Kesenin ağzının açılması gerekir.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ucretli bir ogretmen 2 yıl önce

Ücretli öğretmenlerin maaslarinda bi düzenleme yaparak maslari asgari ucretin bi tık üstü ve tam sigorta yapılmalıdır