Öne Çıkanlar BİM 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu ŞOK A101 ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler

Yeni Atanan Öğretmenlerin Barınma Sorunu (5 Eylül 2022)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi eğitim kurumlarına 1 Eylül 2022 tarihinde 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirilmiştir. Atanan öğretmenler okulların açılmasıyla birlikte görev yerlerine gidip eğitim öğretim hizmetlerine başlayacaktır. Mevcut ekonomik şartlarda göreve yeni başlayan öğretmenlerin herhangi bir gelirlerinin olmadığı da düşünülürse kalacak yer önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle İstanbul gibi kiralık ev bulmanın zor olduğu, kira fiyatlarının yüksek olduğu illerde yeni atanan öğretmenler, kalacak yer konusunda mağduriyet yaşayacaktır.

Sendikamıza gelen talepler doğrultusunda, yeni atanan öğretmenlerin kalacak yer durumuyla ilgili planlamaların yapılması gereklidir. Özellikle öğretmenevleri, uygulama oteli, yurt, pansiyon vb. gibi Bakanlık bünyesinde bulunan sosyal tesislerde öğretmenler için bütün kolaylıklar sağlanmalıdır. Öğretmenevlerinde öğretmenlerimize 29 Ocak 2021 tarihli Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulları Yönetmeliği gereği öncelik verilmeli, göreve başlamanın heyecan ve şevkiyle okullarına giden öğretmenlerimiz, kalacak yer problemiyle de uğraşmamalıdır.

İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri öğretmenevi, uygulama oteli, yurt ve pansiyonlarla ilgili planlamalarda yeni atanan öğretmenleri de dikkate almalıdır. Bakanlığımızın, il milli eğitim müdürlüklerine konu ile ilgili gerekli yazışmaları yapması oluşabilecek mağduriyetlerin giderilmesi açısından önemlidir.

Konu ile ilgili olarak 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde yukarıda belirttiğimiz konuda tarafımıza bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.