Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu ŞOK BİM A101 ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler

Yüksek Lisans Veya Doktora Yapmak, Öğretmenlerin Aylık Gelirini Artırıyor!

Girdikleri ve/veya girmiş sayıldıkları ders saatleri başına Öğretmenlere ödenen ek ders ücretleri, yüksek lisans veya doktora yapmış olanlar için daha fazla belirlenmiştir.

LİSANSÜSTÜ EĞİTİMLER ÖĞRETMELERİNİN AYLIK GELİRİNİ ARTIRIYOR

Her derecedeki eğitim vede öğretim kurumları ile okul, kurs yada yaygın eğitim yapan kurumlarda ve benzeri kuruluşlarda, girdikleri ve/veya girmiş sayıldıkları ders saatleri karşılığında ödenen ek ders ücretlerinin miktarı, ilgili öğretmenin; eğitim durumuna, ek ders görevini yaptığı/yapmış sayıldığı yere ve zamana kadar farklılık gösterir.

Yüksek lisans tamamlamış olan öğretmenin yararlanabildiği ek ders ücretinin miktarı yüksek lisans tamamlamamış olanlara göre, doktora yapmış olan öğretmenlerin yararlanabildiği ek ders ücretlerinin miktarı da doktora yapmamış olanlara göre daha fazla olmaktadır.

Yüksek lisans veya doktora yapmanın öğretmen gelirine etkisi nedir

Yüksek lisans (master) tamamlamış  öğretmenlerin ilave 1 kademe gelişmesi, doktorasını tamamlamış olan öğretmen ise ilave 1 derece (1 kademesi yüksek lisanstan dolayı) yükselmesi hakkından yararlanmakta, bu ilave derece kademenin öğretmen maaşına azda olsa bir katkısı olmaktadır.

Öte yandan, Öğretmen unvanında kadrolarda çalışan Devlet çalışanlarının herhangi bir alanda yüksek lisans yada doktora tamamlamamış olmaları, aynı derece/kademenin aylık maaşları dışında, aldıkları ek ders ücreti miktarında da artış sağlanmaktaydı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.