Öne Çıkanlar Hakmar Express Koronavirüs A101 9 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

EYT'lilerden Ankara Atağı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lütfihak Alpkan ile görüşme yapıldığını aciklayan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu (EYTFED) Başkanı Gönül Boran Özüpak, programının yoğunluğu nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşülemediğini kendisinin önümüzdeki günlerde EYT’lilerle görüşeceğini ifade etti.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu (EYTFED) Başkanı Gönül Boran Özüpak; “07-08 Eylül 2021 EYT FEDERASYONU Ankara Ziyareti Güncesi” başlıklı açıklamasında “Mağduriyetimizin 22. Yılında, 08 Eylül 2021 tarihinde Ankara’ da, yine her zamanki gibi resmi izinlerimizi de alarak bir “Basın Açıklaması” yapmak suretiyle mücadelemizi bir kez daha gündeme taşımak için Ağustos ayının son haftasından itibaren planlama çalışmalarımızı başlattık.

Gönül isterdi ki; 8 Eylül gibi önemli bir tarihte meydanları dolduracak bir miting ile HAK MAĞDURLARININ bir kez daha sesi olalım. Ama malum pandemi koşulları altında, İl dernek yönetim kurulları ,kısıtlı sayıda üyelerimizle gerçekleştirilecek bir “Basın Açıklaması” planlamak zorundaydık. Mevcut salgın koşullarında izin alabileceğimiz tek organizasyonda zaten böyle bir organizasyon olacaktı.

Yine çok zor şartlar altında yürüttüğümüz ve güzel Türkiye’ mizin dört bir köşesinden toplanmak üzere başlattığımız imza kampanyamızı da bu önemli tarihte sonuçlandırarak imzalarımızı Cumhurbaşkanımıza teslim etmek ve basın açıklamamızın öncesinde ya da sonrasında gerçekleştirmek üzere planlayabileceğimiz; olası bir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ziyaretini de organize edebilmek için 06 Eylül 2021 Pazartesi gece yarısı İstanbul’dan hareketle Ankara yolculuğumuzu başlattık.

İstanbul’dan temaslarını başlatmış olduğumuz; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilginden randevu talebimiz ile ilgili temaslarımızı; Ankara’da olduğumuzu da ifade ederek 07 Eylül 2021 Salı günü erken saatlerden itibaren devam ettirdik. Ayrıca, EYT üzerindeki GSS sorunumuzda ilgi ve desteğini hiç kesmeyen ve her türlü etkinliğimizde bize yardımcı olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Mansur YAVAŞ’ ı makamında ziyaret etme fırsatı yakaladık. Kendisine hem çok teşekkür ettik. Hem de tüm EYT’ lilerin selamlarını ilettik.

Aynı gün temaslarımızın bir neticesi olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan telefonla aranarak; Sayın Bakan Vedat Bilgin’in programının yoğun olduğunu ama Ankara’ da oluşumuz sebebiyle de Bakan Yardımcısı Sayın Lütfihak ALPKAN ile görüşebileceğimiz iletildi. Verilen randevu üzerine, 07 Eylül Salı günü saat 17:00′ de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda hazır bulunarak bakan yardımcımız ile görüşmemizi gerçekleştirdik.

Bu görüşmemiz sırasında Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak ALPKAN, EYT ve diğer SGK mağduriyetleri konusunda hazırladığımız dosyamızı kabul etti.. Başta EYT ve ABO mağduriyetleri olmak üzere, Staj, 3600 ek gösterge, GSS, İntibak, Kısa Çalışma Ödeneği gibi SGK mağduriyetleri konusunda yaşanan problemler ve bu problemlerin çözümü için iktidar partisinden beklentilerimizi kendisine ifade ettik. Görüşmemiz sırasında Sayın Bakan Vedat Bilgin ile bizatihi ısrarla görüşme talebimizi de yineledik. Bakan Yardımcısı Sayın Lütfihak ALPKAN talebimizi bakana kendisi ileteceğini de ifade etmiştir.

Ayrıca Çalışma Bakanı özel kalem müdürlüğü tarafından aranarak, bakanımızın programının uygun olacağı bir tarihte randevu verileceği bilgisi de tarafımıza iletilmiştir.

Tüm bu ziyaretlerimiz devam ederken; İstanbul başta olmak üzere diğer illerdeki teşkilatlarımız ve sosyal medya neferlerimiz sayesinde bir gün sonra Ulus Heykel Meydanında gerçekleştirilecek olan basın açıklaması etkinliğimiz hakkında hazırladığımız bir bülteni de 07 Eylül Salı günü erken saatlerden itibaren servis ederek, etkinliğimize medya mensuplarını ve EYT’ li vatandaşlarımızı davet ettik.

08 Eylül Çarşamba günü erken saatlerde basın açıklaması için çalışmalarımıza başladık. Bir gece önceden İl Derneklerimizin organize ettiği araçlarla bulundukları İllerden basın açıklamamızı izlemek ve destek olmak adına yola çıkan İl Dernekleri Yöneticisi arkadaşlarımız Çarşamba sabahı erken saatlerden itibaren Ankara’ya gelmeye başladılar. Ankara EYT SYDD derneğinde buluşarak basın açıklamamız öncesinde planlamalarımızı yaptık ve basın açıklamasının ardından Cumhurbaşkanlığı’na teslim edeceğimiz imzalarımızı EYT kolilerimize yerleştirdik. Kolilerce hazırladığımız ve çok zor şartlar altında topladığımız imzalarımızı da yanımıza alarak saat 11:00′ e doğru Ulus Atatürk Anıtı ( Ulus Heykel Meydanı) na doğru yola çıktık.

Meydana ulaştığımızda medyanın ve Ankara’ lı EYT’ lilerin bizden de önce meydanda hazır olduğunu görmek bizler için ayrı bir gurur kaynağı olmuştur. Bu vesile ile etkinliğimizin önceden duyurulmasında emeği geçen tüm EYT yöneticilerine ve sosyal medya neferlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunmak isteriz. Basın açıklamamızın iskelet söylemini oluşturan ÇİFT DİKİŞ ibaresine dikkat çekmek için İstanbul’dan getirdiğimiz ve etkinliğimizin sembolü haline dönüşen dikiş makinamızı da meydandaki yerine; imza kolilerimizin yanına yerleştirdik.

Medyanın ve halkın yoğun ilgisi altında gerçekleştirdiğimiz basın açıklamamız; yine diğer tüm etkinliklerimizde de olduğu gibi; kırmadan dökmeden ve sadece haklarımızı haykırarak gerçekleştirdiğimiz bir etkinlik olmuştur. Basın etkinliğimiz öncesinde ve etkinlik sırasında gerekli düzenin alınması ve güvenliğin sağlanması konusunda ve hatta etkinlik sonrasında imzalarımızın Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na teslim sürecindeki rehberlikleri nedeniyle tüm emniyet teşkilatı mensuplarına da bu vesile ile teşekkürlerimizi sunarız.

Pek çok yerel ve ulusal medyanın takip ederek; haber yaptığı basın açıklamamamızın ardından; kampanya sürecimizde toplanan imzalarımızı da yukarıda ifade ettiğim üzere Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ na evrak karşılığı teslim ederek; Ankara 08 Eylül 2021 etkinliklerimizi tamamlamış olduk.

Günün sonunda tatlı bir yorgunluk ama değerli İl teşkilatlarımızın katkılarıyla başarılı bir etkinliğin verdiği haklı bir gururla İstanbul’a dönüş yolculuğumuza başladık.

08 Eylül 2021 Ankara, Ulus Atatürk anıtı önü basın açıklaması etkinliğimize katılan tüm dernek yöneticisi arkadaşlarıma, haklı sebeplerle o gün aramızda olamasalar bile yüreğiyle, heyecanlarıyla yanımızda olduklarını düşündüğüm diğer dernek yöneticilerine çok teşekkür ediyorum.

Sevgi ve saygılarımla, herkese sağlıklı günler diliyorum." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.