Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği ÖSYM öğretmen

Emniyet Teşkilatı Sendikası Kuruldu

Yapılan basın açıklamasında ''2014 yılında Anayasa Mahkemesi'nin kararı ile Emniyet Teşkilatı'nda görevli sivil memurlara sendika kurma yolunun açılmasıyla, Genel Müdürlüğümüzde görevli her unvandan sivil memur çalışma arkadaşlarımızın sorunlarının çözümü ve ihtiyaçlarının karşılanması noktasında umulduğu kadar gelişme gösterilememiş, mağduriyetler ve hak kayıpları adeta bir çığ gibi büyüyerek bugünkü haline gelmiştir.

Teşkilatımızda, üyelerinin sorunlarını bilen, bu sorunları çözme noktasında gerek yargı yoluyla, gerek idari girişimlerle çözüm üretmek için sonuç odaklı yoğun emek harcayarak yeni bir sendikaya ihtiyaç duyulduğu için tamamı Genel Müdürlüğümüzde fiilen görev yapan bizler Emniyet Teşkilatı Sendikası adıyla sendikamızı resmi olarak kurmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Bugün burada başta biz sivil memurlar olmak üzere, tüm mesai arkadaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturmak, sıkıntılarını gidermek ve her alanda çıkarlarını korumak için kuruluş dilekçemizi Ankara Valiliği'ne vermiş bulunmaktayız. Tüm teşkilatımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.

Emniyet teşkilatında görevli sivil memurlar tarafından kurulan sendikamızın bütün yöneticileri, kurumu ve kurum dinamiklerini çok yakından tanıyacak kadar uzun süredir Genel Müdürlüğümüzde görev yapmaktadır. Sendikamız bügünden itibaren hızla il ve ilçelerde teşkilatlanmasını sağlayarak, en kısa sürede faaliyet ve girişimlerine başlayacaktır.

Bu kapsamda, Hizmet sınıflarındaki, omuz omuza çalıştığımız her bir unvandaki mesai arkadaşımızın konumlarının kurum mevzuatındaki yerinin tanımlanması, hangi memurların hangi amirlere tabi olduğunun genel hükümlere göre belirlenmesi gereklidir. Sivil memurların disiplin işlemlerinin Genel Kolluk Disiplin Hükümleri Kanunu uyarınca değil de. Tıpkı diğer kurumlarda görev yapan meslektaşlarımız gibi genel hükümlere göre yapılması, görevde yükselme ve unvan değişikliği zorunlu hale gelmiştir. Sınavlarının 15-20 yılda bir değil, periyodik aralıklarla yapılması ve yazılı sınavların spor salonlarında, sınav kâğıdının altına mukavva koyarak değil, profesyonelliğin gerektirdiği şekilde yapılması bile ince bir ayrıntıdan ibarettir. Yeni memur alımlarında öncelikle kurum içi insan kaynaklarının değerlendirilerek kuruma bağlılığın olası bir şekilde kaybolmasına engel olacaktır. Meslek mensupları içinde, ciddi bir beklentiye dönüşen 3600 ek göstergenin ve EYT konularının bizleri de kapsayacak şekilde çözüme kavuşturulması, en önemli hak kayıplarımız dan birinin de önüne geçmiş olacaktır. Aynı teşkilat içerisinde yan yana masalarda, dirsek dirseğe çalışan, benzer risk ve sorumluluğu taşıyan bütün sivil memurlara Emniyet Hizmetleri Tazminatı gibi güvenlik ve terör tazminatının ödenmesi de adil bir çözüm olabilir. Yıpranma hakkı verilmesi, sağlık sorunları nedeniyle on yıllık hizmet süresi dolmadan hizmet sınıfı değiştirilen personelin askerlik muafiyetinin sağlanması, aynı koşullarda çalışanlar arasında ki öngörülmemiş sorunu da bertaraf edebilir. Ücretsiz toplu ulaşımdan yararlandırılması, teknisyen yardımcılarının, işçi ve hizmetlilerin görev tanımlarının ayrı ayrı objektif kıstaslar ile net bir şekilde belirlenmesi ve sorumluluklarının haricinde keyfi işlerde çalıştırılmaması, taleplerimizin ve çalışmalarımızın sendikamızın kuruluş maksatlarından sadece bir kısmıdır.

Teşkilatımızda görevli mütercim, teknisyen yardımcısı, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, tercüman, teknisyen, bilgisayar işletmeni, tekniker, psikolog, avukat, doktor, mühendis, bilişim uzmanı, spiker, işçi, hizmetli ve şu anda sayamadığım diğer tüm kadrolarda görev yapan çalışma arkadaşlarımızın yaşadığı tüm sorunlarının çözümü noktasında var gücümüzle çalışacağımızdan hiçbir teşkilat mensubumuzun şüphesi olmasın. Bu vesileyle teşkilatımızın içinden doğan sendikamıza bütün sivil memur arkadaşlarımızı davet ediyorum.

''Emniyet Teşkilatı Sendikamızın'' Tarihi şan ve Şerefle dolu Vatanımıza ve Özveri ile çalışan Teşkilatımıza hayırlı uğurlu olması temennilerimle hepinizi saygı sevgi ve en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum.'' denildi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.