Öne Çıkanlar engelli Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği yüz yüze eğitim öğretim elemanı TRT EBA TV

ÖGG İçin Tek Tip Üniforma Açıklaması

Buna göre özel güvenlik görevlileri kamu kurum ve kuruluşlarının yeni üniformaları ile isteyenlerin mevcut kullandıkları üniformaları ile 15 Eylül 2021 tarihine kadar kullanabileceklerini bildirdi. Türkiye genelinde yaklaşık 333 bin özel güvenlik görevlisi aktif olarak görev yapıyor. 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 4 Nisan 2018 tarihinde yaklaşık 116 bin özel güvenlik görevlisi kamu kurum ve kuruluşlarına sürekli işçi kadrosuna geçirilmişti.

Özel güvenlik görevlilerinin tek tip üniforma giymeleri yönünde Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar tamamlanmış ve 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Özel Güvenlik Görevlilerine Ait Üniforma Yönergesi' 15 Mayıs 2020 tarihinde yürürlüğe girmişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada çalışma kapsamında; şapka, bere ve üniformada yer alan Özel Güvenlik Yıldızı ile Göğüs Arması başta olmak üzere diğer ibarelerin tamamının yeniden tasarlanarak özel güvenlik görevlilerinin görünürlüklerinin artırılmasının amaçlandığı; üniformaların modern, çağdaş ve günümüz şartlarına uygun tasarlandığı bildirildi.

Tek tip üniforma uygulaması ile ilgili olarak; Yönerge ve eklerinin, Üniformaların Alımına İlişkin Usul ve Esaslar ile Üniforma Kataloğu Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’na ait @EGMozelguvenlik twitter adresi ve www.egm.gov.tr/ozelguvenlik web sayfasında yayımlandığı bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.