Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğretmen ÖSYM

Okullardaki TYP Özel Güvenlik Görevlileri İçin Soru Önergesi

7/28824 Esas Numaralı 30 Nisan 2020 tarihli Toplum Yararına Programlar kapsamında okullarda görevlendirilen özel güvenlik görevlilerine kadro verilmesi önerisine ilişkin soru önergesi İYİ Parti Ankara Milletvekili ŞENOL SUNAT tarafından TBMM'ne sunuldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK'un yazılı olarak cevaplandırması için sunulan soru önergesinin detayları belli oldu.

Söz konusu soru önergede ‘’Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında İŞKUR tarafından devlet okullarında görevlendirilen özel güvenlik görevlilerimiz büyük mağduriyetler yaşamaktadır. Bu personele Eylül, Ekim aylarında işbaşı yaptırılmakta; Haziran ayında personel işten çıkarılmaktadır. Çalıştıkları süre bir yıldan az olduğu ve işçi statüsünde olmadıkları için kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve işsizlik maaşı gibi hakları da bulunmamaktadır. 

9 ay boyunca okulda çalışan bir güvenlik görevlisinin dönem sonunda işten çıkarılması ilgili şahsa olduğu kadar çalıştığı okula da zarar vermektedir çünkü ilgili personel 9 ay boyunca çalıştığı okulda tecrübe sahibi olmuş, okulun çevresini tanımış, fiziki yapıyı öğrenmiş, öğrenci ve velilerle bir bağ kurmayı başarmıştır. Dönem sonunda tecrübeli personelin işten çıkarılarak yeni personelin işe alınması ilgili okula ve öğrencilerimize karşı doğacak olası tehlikelere müdahaleyi olumsuz yönde etkileyecektir. 

Gerek okullarımızın ve öğrencilerimizin güvenliklerinin sağlanabilmesi gerekse güvenlik görevlilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için tüm Toplum Yararına Programlar kapsamında çalışan vatandaşlarımıza kadro verilmesi; ilgili personelin süreklilik esasına göre çalıştırılması gerekmektedir.’’ açıklaması yer almaktadır.

‘’Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında İŞKUR tarafından devlet okullarında görevlendirilen özel güvenlik görevlisi sayısı kaçtır? Bu kapsamda görevlendirilen özel güvenlik görevlileri neden her dönem değiştirilmektedir? TYP kapsamında çalışan özel güvenlik görevlilerinin mağduriyetlerini gidermeyi ve kendilerine kadro imkanı sağlamayı düşünmüyor musunuz?’’ soruları soru önergesinde yer almaktadır.

7/28223 Esas Numaralı Toplum Yararına Program kapsamında okullarda çalışan güvenlik görevlileri ile diğer çalışanların ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi talebine ilişkin soru önergesi de CHP Artvin Milletvekili UĞUR BAYRAKTUTAN tarafından TBMM'ne 20 Nisan 2020 tarihinde sunuldu.

Bu soru önergede ise ''TYP kapsamında İŞKUR'a bağlı olarak geçici statüde çalışan kaç vatandaşımız 2019 yılı sonunda işsiz kalmıştır? Ülkemiz genelinde 2020 yılında devlet okullarında görevlendirilen güvenlik görevlisi sayısı kaçtır? Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde TYP kapsamında çalışan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi çalışma şartlarının ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi hususunda Bakanlığınız nezdinde herhangi bir çalışma var mıdır? Binlerce öğrencinin okuduğu kurumlarda dikkatli davranmak ve onlara gelebilecek zararları hızlıca ortadan kaldırmak adına en kritik görevde bulunan güvenlik görevlilerinin sürekliliğinin önemi göze alındığında; TYP kapsamında çalışan güvenlik görevlilerini geçici işçi statüsünden sürekli işçi statüsüne ne zaman alacaksınız? Bir takvim açıklar mısınız?'' soruları yer almaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.