Öne Çıkanlar Hakmar Express Koronavirüs A101 9 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Kamu Kurumlarında İstihdam Edilen Engellilerin Sayısının Artırılması Talebine İlişkin Soru Önergeleri

Çalışma ve istihdam hakkı engelsiz ve bağımsız yaşamın en önemli şartlarından birisidir. Engellilerin insan ve yurttaş onuruna yakışır bir yaşam kurabilmeleri için çalışma ve istihdama erişilebilirlik haklarının tanınması gerekmektedir. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan EKPSS'den sonra yaklaşık olarak 200 bin engelli vatandaş kamu personeli olarak atanmayı beklemektedir. Kamuda yaklaşık 8 bin engelli personel kontenjan açığı olduğu haberleri yer almaktadır.

1- Engelli kadrosunda kaç kişinin kamu kurumlarına ataması yapılacaktır?

2- Kamudaki engelli kotasının %6'ya çıkarılmasına yönelik bir çalışmanız var mıdır?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-47865s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/47868 Esas Numaralı 1 Temmuz 2021 tarihli Kamudaki Engelli Kotasının ve Atamalarının Artırılmasına İlişkin Soru Önergesi CHP Muğla Milletvekili SÜLEYMAN GİRGİN tarafından TBMM'ne sunuldu.

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/47870 Esas Numaralı 5 Temmuz 2021 tarihli Kamu Kurumlarında İstihdam Edilen Engellilerin Sayısının Artırılması Talebine İlişkin Soru Önergesi CHP Uşak Milletvekili ÖZKAN YALIM tarafından TBMM'ne sunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Engelli Öğrt 3 yıl önce

#BakanlıkSözünüTutmuyor
Aile bakanı @deryayanikashb ve bakan yrd.@avfatmaoncu engelli öğretmenlerin çok yakın zamanda herkesin atanacaklarını söylemesine rağmen MEB bunu doğrulamıyor atama takvimi açıklanmadı.@tcmeb @fehmirasimcelik @IcliTurhan @resulpartici1 @avsuhasaglam