Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler ŞOK 14 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler BİM ŞOK 4 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler

Yetersiz Engelli Personel İstihdamına İlişkin Soru Önergesi (25 Mart 2021)

2021 Ocak istatistiklerine göre ülke genelinde 60 bin 148'i engelli olmak üere toplam 1 milyon 999 bin 151 memurun görev yaptığı kamu sektöründe, halen 7 bin 164 açık engelli kontenjan bulunmaktadır. En fazla açık engelli kontenjan olan kurumlar arasında ise ilk sırayı 5 bin 229 kişiyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) almaktadır. İkinci sırada ise, bin 278 kişiyle Diyanet İşleri Başkanlığı bulunmaktadır.

Bu kapsamda;

1- Bazı kurumlarda engelli kontenjanı fazlası kişi çalıştırılabileceği halde, Milli Eğitim Bakanlığı'nda neden bu kadar fazla engelli açığı bulunmaktadır? Yeterli istihdamın yapılmamasının öncelikli sebebi nedir?

2- Benzer bir biçimde, Diyanet İşleri Başkanlığı yeterli bütçesi olmasına rağmen neden engelli açığı konusunda ikinci sırada yer almaktadır?

3- Diyanet İşleri Başkanlığı'nın; engellilerin ağırlıklı olarak yardımcı hizmetler veya genel idari hizmetler gibi kadrolarda çalışıyor olmasına rağmen, memur adaylarına hafızlık sertifikası şartı koyduğu bilgisi doğru mudur? Bu şartın gerekçesi nedir?

4- Kurumda çalışan bu şartı yerine getirebilmiş kaç kişi vardır? Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarında çalışan kaç engellinin hafızlık sertifikası bulunmaktadır ve bu kişiler hangi alanlarda görevlendirilmişlerdir?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-43569s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.