Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler ŞOK 4 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler ŞOK 14 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Sağlık Yorumu

Raylı Sistemler Mezunlarının İstihdamına İlişkin Soru Önergesi (6 Temmuz 2022)

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün ÖSYM üzerinden 30 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında, başvuruları alınmaya başlanan KPSS 2022/1 Merkezi Ataması için yayımlanan kılavuzlarında; Önlisans Bölümü Raylı Sistemler Mezunlarından temin edilen Hareket Memuru-Tren Teşkil Memuru-Sürveyan vb. istihdamları için yeni bir uygulama olarak ilgili Lisans Mezunlarına hak tanınmış ancak neden Raylı Sistemler Bölümlerinin başvuru yapmaları engellenmiştir.

1- Yıllardır demiryollarının yükünü hafifleten ve canla başla görevini icra eden Raylı Sistemler Mezunlarının bu uygulama ile yok sayılmaları nedendir?

İşin ehli olarak, demiryollarına hizmet etmek için tercih ettiği Raylı Sistemler Mezunları TCDD İşletmesi Yönetimine göre aşağıda soruların cevabını vermelerini beklemektedir.

2- İlgili branşların alımlarından müracaatlar alınırken neden Raylı Sistemler Mezunlarımızdan değil de yalnız Lisans bölümlerine bu hak tanınmıştır?

3- Raylı Sistemler Bölümlerinden yıllardır ülkemizde birçok kişi mezun olmuş ve kurumda çalışırken, devamında gelen Raylı Sistemler Mezunları ve Öğrencilerinin İstihdamları ne olacaktır?

4- Bu kadar aile bu çocuklarını boş yere mi masraf ederek okumalarına olanak sağladılar?

5- Liseden üniversiteye, staj sürelerinin iş başlangıcına kadar oluşan kurum aidiyeti, harcanılan emek ve alınan eğitimler karşılıksız mı kalacak?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-68596s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.