Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğretmen ÖSYM

Çilek Reçeli

Yapılışı ; 

2 kilo çilek 

2 kilo şeker ( çok tatlı sevmeyenler 7-8 su bardağı yeterli olacaktır) 

1 çay kaşığı tepeleme ezilmiş limon tuzu

1 tatlı kaşığı tereyağ

Çilekleri güzelce yıkayalım, ezik çürük olanları ayırıp saplarını kopartalım, tekrardan güzelce yıkayıp süzelim, büyük olanları ortadan ikiye keselim ve çileklerin altına bir bez sererek kurumaya bırakalım. 

Pişirme işleminden bir gün önce yukarıdaki anlattıklarımı uygulayın ve geniş büyük bir tencereye çilek şeker, çilek şeker,çilek şeker yani az az üç kat şeklinde yaparak en üstü şekerle kapatarak suyunu salma işlemini gerçekleştirin,arada tencereyi sallamayı ihmal etmeyin. 

Pişirme gününde tencerenizi orta kısık ateşte ocağa alın,şekerler eriyene kadar ( tahta kaşık kullanarak) küçük hareketlerle ve tencereyi sallayarak karıştırma işlemini aralıklarla 20 dakika yapın, 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin ( hem parlak bir görüntü verecektir hemde fazla köpüklenmeyi önleyecektir) üzerinde oluşan köpükleri sürekli alın bu işlem ( reçelinizin şekerlenmemesi için) ,şimdi ocağınızı kısık ateş ayarına getirin,ve 25-30 dakika daha pişirme, karıştırma, köpük alma işlemine devam edin,limon tuzunu ekleyin yada ( 1 adet limon suyu) ve karıştırıp 5 dakika daha kaynatın ve ocağı kapatın. 

Reçelin tam kıvamında olduğunu anlamak için bir tabağa bir kaşık reçel koyup oda sıcaklığında soğumaya bırakın,tabağı aşağı doğru tutarak reçelin akışkanlığına bakın, yavaş yavaş iniyorsa reçeliniz olmuş demektir, akan reçelin arasından parmağınızla bir çizik atın eğer ayrı iki taraftaki reçel birleşip bir araya gelmiyorsa tam kıvamında olmuş demektir. 

Bol reçeli günleriniz olsun afiyet ve sağlık sıhhat ile yiyin inşallah. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.