Öne Çıkanlar BİM 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu ŞOK A101 ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler

Asistan Kadrolarına Atama İşlemlerinin Yapılması Duyurusu

02.11.2011 tarih ve 28103 Sayılı Mükerrer Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 663 Sayılı Sağlık Alanında Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin Uzmanlık eğitimi yaptırılması başlıklı 56’ncı maddesinde yer alan; “(1) Bakanlık veya bağlı kuruluşlarının kadrolarında tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık mevzuatına göre diğer kamu kurum ve kuruluşlarında uzmanlık eğitimi veya yan dal uzmanlık eğitimi yaptırılabilir. Bu şekilde eğitim yapmak isteyenler, döner sermaye ek ödemesi hariç her türlü malî ve sosyal hakları Bakanlık veya bağlı kuruluşları tarafından karşılanmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarda görevlendirilebilir.” hükmü çerçevesinde özlük hakları Bakanlığımızda kalmak kaydıyla üniversitelere Sağlık Bakanlığı adına (SBA) tıpta uzmanlık veya yan dal uzmanlık eğitimi kontenjanları verilmektedir.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde Tabip kadrosunda olup 663 Sayılı Sağlık Alanında Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 56’ncı maddesinin 1 inci bendine göre halen Üniversite Tıp Fakültelerinde tıpta uzmanlık eğitimi almakta olan Asistan Hekimlerin Bakanlık Makamının 04/05/2023 tarihli ve 214863829 sayılı Oluruna istinaden talepleri halinde uzmanlık eğitimi aldığı Üniversite Tıp Fakültelerinin bulunduğu ilde Eğitim ve Araştırma Hastanelerine (Eğitim Kliniği bulunan, uzmanlık eğitimi verilen), aynı ilde yoksa en yakın ilde bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanelerine (Eğitim Kliniği bulunan, uzmanlık eğitimi verilen) asistan kadrolarına atanmaları uygun görülmüştür.

Bu kapsamda: Atama başvuruları için talepte bulunmak isteyen adayların atama başvuru işlemleri 05–16 Haziran 2023 tarihleri arasında (on iş günü) aşağıda belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde yapılacaktır.

1- Adaylar atama başvurularını Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e- devlet kapısı kimlik doğrulama sistemi ile yukarıda belirtilen süreler içinde giriş yapacaktır.

2- Başvuru yapacak adaylar, PBS üzerinden başvuru formunu elektronik ortamda doldurup başvuruyu kaydedip kesinleştireceklerdir. Kesinleştirilmeyen başvurular dikkate alınmayacaktır.

3- Kesinleştirilen başvuru formu ayrıca fiziki evrak olarak gönderilmeyecektir.

NOT 1: Asistan kadrolarına yapılacak atamalar, halen uzmanlık eğitimi aldıkları Üniversite Tıp Fakültelerinin bulunduğu ilde Eğitim ve Araştırma Hastanelerine (Eğitim Kliniği bulunan, uzmanlık eğitimi verilen), aynı ilde yoksa en yakın ilde bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanelerine (Eğitim Kliniği bulunan, uzmanlık eğitimi verilen) yapılacaktır.

NOT 2: Bahsi konu atamalar sadece Bakanlık kadrolarında tabip olarak görev yapmakta iken TUS kazanıp, asistan kadrosuna atama yapılmadan, direk tabip kadrosunun olduğu yerden SBA ilgili üniversiteye görevlendirme yapılan tıpta uzmanlık eğitimi öğrencileri içindir. (YÖK, Vakıf Üniversiteleri ve diğer Kurum kadrolarında tıpta uzmanlık eğitimi yapanları kapsamamaktadır.)

Bu konu hakkındaki sorularınız için [email protected] e-posta adresinden iletişime geçilebilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.