Öne Çıkanlar Koronavirüs Hakmar Express Hazine ve Maliye Bakanlığı Mahmut Özer Ziya Selçuk

2023 Yılı YKS Sınavı Sonuçları AÇIKLANDI

TYT, 17 Haziran 2023 tarihinde saat 10.15'de, AYT 18 Haziran 2023 tarihinde saat 10.15'de, YDT 18 Haziran 2023 tarihinde saat 15.45'de yapıldı. Adaylara; TYT'de 165 dakika, AYT'de 180 dakika, YDT'de 120 dakika süre verildi.

TYT’de; Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır.

AYT’de; Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. 

YDT'de; Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça Testi yer almaktadır.

Sınav Sonuçları Nasıl Kullanılacaktır?

TYT, SAY, SÖZ, EA ve DİL sınav puanları hesaplanan adaylar, bu puan türleri ile öğrenci alan ön lisans ve lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Ancak başarı sırası aranan programları en düşük başarı sırasına sahip adaylar tercih edebileceklerdir. İlgili sınav puanı hesaplanmayan adaylar bu puan türlerinde öğrenci alan programları tercih edemeyeceklerdir.

Sınav Sonuçları Nasıl Duyurulacaktır?

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

Sonuçlarda; testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayısı, TYT puanı ve başarı sırası varsa AYT ile YDT puanları ve başarı sıraları, Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP), yerleştirme puanları ve başarı sıraları bulunmaktadır.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

Sonuçlar 20 Temmuz 2023 tarihinde https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=9689 linkinden açıklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.