Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

2020 Yılı YKS Tercih Tarihleri ve İşlemleri

27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılan YKS Sonuçları 27 Temmuz 2020 tarihinde açıklandı. 2020 YKS'de aldığı puanı öğrenen adaylar, tercih kılavuzunun ÖSYM tarafından yayınlanmasını bekliyordu.

2020-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS): Tercih İşlemlerine ilişkin kılavuz ÖSYM tarafından 28 Temmuz 2020 tarihinde yayınlandı.

2020-YKS tercih işlemleri, 06 Ağustos 2020 tarihinde başlayacak olup 14 Ağustos 2020 tarihinde sona erecek.  Adaylar tercihlerini kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 14 Ağustos 2020 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

2020-2021 eğitim-öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezî yerleştirme işlemine girecek adaylar, 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacaklardır.

2020-TYT puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarını da göz önünde tutarak bu kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak kendileri yapacaklardır.

MERKEZÎ YERLEŞTİRME İÇİN TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILACAKTIR?

Adaylar, 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.). Merkezimize posta gibi yollarla gönderilen tercih listeleri işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerlidir.

ADAYLAR YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA NASIL YERLEŞTİRİLECEKTİR?

Adaylar, ön lisans, lisans programlarına; TYT ve/veya SAY, SÖZ, EA, DİL yerleştirme puanları, Yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri, Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirileceklerdir. Yerleştirme işlemlerinde bu kılavuz ile 2020-YKS Kılavuzunda yer alan kurallar geçerli olacaktır.

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na https://www.osym.gov.tr/TR,19423/2020-yuksekogretim-programlari-ve-kontenjanlari-kilavuzu.html linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.