Öne Çıkanlar 25. Cüz Arapça Okunuşu Ahilik ve Fetüvvet Dersi emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması Tercih Danışmanlığı Kılavuzu

2021 Yılı AKS Sınavı Konuları (19 Mart 2021)

Genel Müdür Bakan a. Adnan BOYACI imzalı resmi yazıda ''Aday öğretmenlerin (sözleşmeli/kadrolu) iş ve işlemleri Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği kapsamında Genel Müdürlüğümüzce yürütülmekte olup, Adaylık Kaldırma Sınavı'na (AKS) ilişkin Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) Kılavuzu Nisan 2021 Bakanlığımız web sayfasında yayımlanmıştır.

Bu bağlamda; 25 Nisan 2021 tarihinde yapılacak olan Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) konuları arasında yer alan "Aday Öğretmenlik Yetiştirme Süreci"ne ait konu başlıkları yazımız ekinde sunulmuştur. Aday Öğretmenlik Yetiştirme Süreci ve Adaylık Kaldırma Sınavı'na ilişkin detaylı açıklamalar Genel Müdürlüğümüz web sayfası oygm.meb.gov.tr adresinde yer almaktadır.

İl millî eğitim müdürlüklerince Adaylık Kaldırma Sınavı'na (AKS) katılacak aday öğretmenlere sınav süreçlerine ilişkin gerekli bilgilendirme çalışmalarının yapılması ve ekte yer alan sınav konu başlıklarının duyurulması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SINAV KONULARI

Aday Öğretmenlere Verilen Eğitimlerin Konuları

Sıra No Program Adı

1 Kurumsal İşleyiş

2 Okul/Kurum Türleri (RAM, BİLSEM, HEM vb.)

3 Okul Aile İş Birliği

4 Ölçme ve Değerlendirme

5 Türkiye’de Demokrasi Serüveni ve 15 Temmuz Süreci

6 Kültür ve Medeniyetimizde Eğitim Anlayışının Temelleri

7 Dünden Bugüne Öğretmenlik

8 Öğretmenlikle İlgili Mevzuat Programı

9 Millî Eğitim Sisteminde Güncel Uygulamalar (DYS, E-OKUL MEBBİS)

10 Uluslararası Kurumlar ve Eğitim

11 Ulusal ve Uluslararası Eğitim Projeleri ve Örnek Projeler (TÜBİTAK, ERASMUS)

12 Kaynaştırma/Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulamaları Semineri

13 Okul Tabanlı Afet Eğitimi Kursu

Not: Sınava girecek aday öğretmenler kitap okuma ve film izleme konularından muaftır. (Bu konulardan soru çıkmayacaktır). Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü internet sitesinde açıklamalar yer almaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.