Öne Çıkanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı memurlar altılı masa

Açık Öğretim Liseleri 2022-4 Dönem Ek Sınavı Duyurusu

Açık Öğretim Lisesi 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı 2022-4 Dönemi Ek Sınavı, çevrim içi  olarak 7-8-9 Ekim 2023 tarihlerindedir. 2023 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) sonucunda bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanmış ancak Açık Öğretim Lisesinden mezun olamamış öğrenciler Ek Sınava katılabilecektir.

EK SINAV İÇİN KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Ek sınava katılma hakkı olan öğrencilerin kayıt yenileme ve ders seçme işlemleri Bakanlık tarafından otomatik olarak yapılmıştır. Kaydı yenilenen öğrenci listesi için tıklayınız.

Ek sınava katılma hakkı olup 2023-YKS Ek Yerleştirme Sonuçları veya YÖS sınavı sonucunda bir yükseköğretim kurumuna yerleştiğini belgelendirenlerin de başvurması halinde kayıt yenileme işlemleri yapılacaktır. Bu durumdaki öğrenciler ek sınava katılabilmek için 2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) sonucunda bir yükseköğrenim kurumuna yerleştiğine dair belge ile iletişim adresini (telefon numarası gerekli) Açık Öğretim Lisesinin kurumsal [email protected] adresine mail göndermesi gerekmektedir. Ceza infaz kurumlarında olup ek sınava girme hakkı bulunan öğrenciler ise cezaevi kurum öğretmeni aracılığı ile Açık Öğretim Lisesinin kurumsal mail adresine belgelerini göndereceklerdir. Ek sınava katılmak için başvuranlardan, ek sınava katılma şartını taşıyanların kayıt yenileme ve ders seçimi işlemleri Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

Sınava katılacak öğrenciler https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx  adresinden öğrenci numarası ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak 2022-4 ek sınavı için kayıt yenileme ve ders seçme işlemlerinin yapılıp yapılmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. Kayıt yenileme işlemi yapılmış olan öğrencilerin ayrıca bir işlem yapmalarına gerek yoktur. Ek sınav için kaydı yenilenen öğrencilerin 9 Ekim 2023 tarihi saat 23.59' a kadar sınava katılmaları gerekmektedir.

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

2022-4 ek sınavı; 7 Ekim 2023 tarihi saat 09.30 ile 9 Ekim 2023 tarihi saat 23.59 arasında çevrim içi olarak yapılacaktır. 2022-4 ek sınavının başlangıç ve bitiş saatlerinde Türkiye saati dikkate alınacaktır. 2022-4 ek sınavı çevrim içi olarak yapılacaktır.

SINAVA NASIL KATILACAĞIM?

Öğrenciler, 7 Ekim 2023 tarihi saat 09.30 ile 9 Ekim 2022 tarihi saat 23.59 arasında https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresine öğrenci numarası ve şifreleri ile giriş yaparak sınava katılabilecektir.

İLETİŞİM ve DUYURU

Açık Öğretim Lisesi Halkla İlişkiler : 444 06 32

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü : 0 312 413 32 63

Açık Öğretim Lisesi Yazışma Adresi: Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak, No:21 06500-Teknikokullar-Yenimahalle/ANKARA

İnternet Adresleri

https://www.meb.gov.tr/ 

http://aol.meb.gov.tr/

http://odsgm.meb.gov.tr

+++++

Açık Öğretim İmam Hatip Lisesinde kayıtlı öğrencilerden 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) sonucuna göre bir yükseköğretim kurumuna yerleşen ancak mezun olamamış öğrenciler için; uzaktan eğitim derslerinden 07-09 Ekim 2023 tarihleri arasında çevrim içi, yüz yüze eğitim ile alınan derslerden başarısız alan dersi bulunanlara devamsızlık durumuna bakılmaksızın söz konusu derslerden 02-09 Ekim 2023 tarihleri arasında yazılı/uygulamalı olarak Açık Öğretim Liseleri (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi) 2022-4 Dönem Ek Sınavı yapılacaktır. 

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

Uzaktan Eğitim Dersleri İçin: 07 Ekim 2023 tarihi saat 09.30'dan 09 Ekim 2023 tarihi saat 23.59'a kadar çevrim içi olarak yapılacaktır.

Yüz Yüze Eğitim Alan Dersleri İçin: 02-09 Ekim 2023 tarihleri arasında yazılı/uygulamalı olarak yapılacaktır.

SINAVLAR İÇİN KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

Uzaktan Eğitim Dersleri İçin: Kayıt yenileme işlemleri 2023 yılı YKS sonucuna göre Bakanlık tarafından otomatik olarak yapılmıştır. 2023-YKS Ek yerleştirme veya YÖS Sınavı sonucunda bir yükseköğretim kurumuna yerleşen öğrenciler bir yükseköğretim kurumunu kazandıklarına dair belgelerini "[email protected]" mail adresine mail ekinde göndermeleri halinde kayıt yenileme işlemleri Bakanlık merkez kullanıcıları tarafından yapılacaktır.

2022-4 Dönemi Ek Sınavı için kayıt yenileme işlemi yapılan tüm öğrencilere ders atama işlemleri de Bakanlık merkez kullanıcıları tarafından yapılacaktır.

Yüz Yüze Eğitim Alan Dersleri İçin: Öğrencilerin yüz yüze eğitim okul/kurumlarına dilekçe ile müracaat yapmaları gerekmektedir.

SINAV UYGULAMASI

Uzaktan Eğitim Dersleri İçin: Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından çevrim içi olarak yapılacaktır.

Yüz Yüze Eğitim Alan Dersleri İçin: Öğrencinin kayıtlı olduğu yüz yüze eğitim okul/kurumundaki sınav komisyonu tarafından yazılı/uygulamalı olarak yapılacaktır.

Sınav sonuçları için öğrenciler, https://aoihl.meb.gov.tr internet sayfasından duyurulacak tarihten itibaren Öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx sayfasından giriş yaparak  sınav sonuç bilgilerini öğrenebilecektir.

İLETİŞİM ve DUYURU

Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi Halkla İlişkiler : 444 06 32

Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi Faks Numarası : 0 312 213 01 76

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü : 0 312 413 32 63

Yazışma Adresi: Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak, No: 21 06500 TeknikokullarYenimahalle/ANKARA

İnternet Adresleri

https://www.meb.gov.tr/ 

http://odsgm.meb.gov.tr

https://aoihl.meb.gov.tr/

+++++

Yüksek öğretim programlarına yerleşen ancak açık öğretim okullarından mezun olamamış durumdaki öğrencilerimiz için ek sınav yapılacaktır. 

EK SINAVA KİMLER GİREBİLİR?

Meslekî Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrencilerden 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) sonucuna göre bir yükseköğretim kurumuna yerleşen ancak Meslekî Açık Öğretim Lisesinden mezun olamamış öğrenciler girebilir. 

SINAV TARİHİ

* Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı olan öğrencilere,  ortak dersler için 2022-4 dönem ek sınavı 7 Ekim 2023 tarihi saat 09.30'dan, 9 Ekim 2023 tarihi 23.59'a  kadar çevrimiçi olarak yapılacaktır. 

* Yüz yüze eğitim ile alınan meslek derslerinden devamsızlık durumuna bakılmaksızın ek sınav yapılacaktır.

Meslek dersleri ek sınavları 2-9 Ekim 2023 tarihleri arasında yüzyüze okul/kurumu tarafından yapılacaktır. Sınav sonuçları en geç 9 Ekim 2023 tarihi mesai bitimine kadar bilgi yönetim sistemine işlenecektir. 

SINAV ÜCRETİ 

Ortak dersler ek sınavına katılacak öğrencilerden sınav katılım ücreti alınmayacak ve bu öğrenciler ile ilgili kayıt ve ders atama işlemleri Bakanlık merkez kullanıcıları tarafından yapılacaktır.

SINAV MERKEZLERİ 

Ortak/seçmeli sınavlar belirtilen tarihler arasında çevrimiçi olarak yapılacaktır.

Yüzyüze eğitim meslek dersleri için sınav müracaatları, yüz yüze eğitim veren okul/kurumlar tarafından alınacaktır. 

NOT : Yükseköğretim kurumuna yerleşen öğrencilerimizin kayıtları 2023 yılı YKS sonucuna göre otomatik olarak yapılmaktadır.
2023-YKS Ek Yerleştirme Sonuçları ve YÖS sınavı sonucunda bir yüksek öğretim kurumuna yerleştiğini belgelendirenler, bilgi ve belgelerini [email protected]  mail adresine göndermeleri halinde, kayıt yenileme işlemleri yapılacaktır. 

Kayıt Yapılan Öğrenci Listesi : https://maol.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2023_09/30222919_2022-4_Kaydi_Yenilenenler_Meslek.pdf

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.