Öne Çıkanlar altılı masa Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği

AÖO 2022-2 Dönemi İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açık Öğretim Ortaokulu 2. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri 20 Mart 2023 günü mesai bitimine kadar yapılacak.

1) ÖĞRENCİLERİN ÖN KAYITTA BIRAKILMAMASI

Açık Öğretim Ortaokulu ilk kayıt işlemleri üç aşamadan oluşur:

I. Aşama: öğrencinin TC Kimlik numarası girilir. MERNİS’TEN otomatik gelen kimlik bilgileri altındaki Öğrenim Bilgileri/Getirdiği Öğrenim Belgesi Bilgileri/Öğrenci İletişim Bilgileri alanları doldurularak KAYDET butonuna basılır.

II. Aşama: İntibak işlemleri sayfasına geçilerek öğrencinin intibak işlemleri yapılır. KAYDET butonuna basılır.

III. Aşama :Ders seçme işlemi yapılarak KAYDET butonuna basılır. Böylece öğrenci AKTİF duruma getirilerek kayıt işlemi sonlandırılır. Yukarıda sıralanan bu üç işlem yapılmadan öğrenci kayıtları kesinleşmediği için öğrenciler ÖN KAYIT durumunda kalmaktadır. Ön kayıt durumunda kalan öğrenci adaylarının kaydı sistem tarafından kayıt süresi sonunda silinecektir.

2) DİPLOMA/DİPLOMA KAYIT ÖRNEĞİ İLE KAYITLARDA

a) İlkokul diploması ile gelenler sistemde ilkokul mezunu olarak kaydı yapılır.

b) İlköğretim diploması ile gelenlerin belgelerinde 5 yıllık yazanlar ilkokul mezunu olarak kaydı yapılır.

c) İlköğretim diploması ile gelenlerin belgelerinde 8 yıllık yazanlar ortaokul mezunu olduğundan Açık Öğretim Ortaokuluna kayıtlarının yapılamaz. Bu öğrencilerin kayıtlarının Açık Öğretim Lisesine yapılması gerekmektedir.

3) İLKOKUL 4. SINIFI BİTİRMİŞ OLANLARDA

Sistemde belge türü Tasdikname(Öğrenim belgesi) , Öğrenim Durumu Ara sınıf olarak seçilecektir.

4) İNTİBAK İŞLEMLERİNDE

İlk kayıt kılavuzundaki İNTİBAK İŞLEMLERİ başlığı altındaki alanın dikkatlice okunarak intibak işlemlerinin yapılması gerekmektedir.

5) E-OKUL E-YAYGIN KAYITLARI

E –Okul ve e-yaygın ile ilk kayıt işlemlerinde belgesiz kayıt yapılır. Ancak e-okul ve e-yaygın ile öğrencinin getirdiği öğrenim belgesi arasında tutarsızlık varsa Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğüne ulaşılarak gerekli işlemlerin yaptırılması gerekmektedir.

İLK KAYIT KILAVUZU : https://aio.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2023_01/13110453_7.1AcYk_OYretim_Ortaokulu_2022-2023_II._DONEM_YLK_KAYIT_KILAVUZU.pdf

KAYIT YENİLEME KILAVUZU : https://aio.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2023_01/13110438_7.2_AcYk_OYretim_Ortaokulu_2022-2023_II._DONEM_KAYIT_YENYLEME_KILAVUZU.pdf

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.