Öne Çıkanlar engelli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esasları Mahalli İdare Birlikleri Personeli BİM 12 Ağustos 2022 Aktüel Ürünler emeklilikte yaşa takılanlar

AUZEF 2021-2022 Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Kılavuzu

Kayıt Yenileme İşlemleri 14-18 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacak. Ders Ekle-Sil İşlemleri 28 Şubat-04 Mart 2022 tarihleri arasında yapılacak. Üstten Ders Alma İşlemleri 28 Şubat-04 Mart 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Kendinize ait referans numarası ile Dönem Ücreti Ödeme işleminizi tamamlayınız. Ders seçim işlemleri Fakültemiz tarafından yapılacaktır. Ders seçiminiz tamamlandıktan sonra “Aksis-OBSDers Alma Listesi” sekmesinden derslerinizi kontrol ediniz. 

Ders eklemek ya da sildirmek için AUZEF Çözüm Merkezine başvuru yapınız.

Koşullu Ders Talebi İşlemleri için; DC-DD harf notlu dersleri almak isterseniz Ders Ekle-Sil tarihleri içerisinde AUZEF Çözüm Merkezine başvuru yapınız.

Üstten Ders Alma koşullarını sağladığınız takdirde “AKSİS-OBS-Ders Alma” sekmesinden almak istediğiniz dersleri seçebilirsiniz.

DİKKAT!

* Ders seçim işlemlerinde derslerin kontrol sorumluluğu öğrenciye aittir

* Belirtilen tarihler dışında yapılan DERS ALIMI/DERS EKLE-SİL ve ÜSTTEN DERS ALMA başvuruları kabul edilmeyecektir. 

* Kayıt yenileme işlemlerinin hatasız ve hızlı gerçekleştirilmesi için kılavuzun dikkatle incelenerek adımlarının eksiksiz ve belirtilen tarihler arasında yapılması gerekmektedir.

KAYIT YENİLEME BİLGİLENDİRMESİ

Ödeme İşlemleri

Bahar dönemi kayıt yenileme işlemi için referans numaranız ile ödemenizi Halkbank Şube/ATM’lerinden ya da AKSİS otomasyon sistemi üzerinden online olarak yapmanız yeterlidir

Ders Seçim İşlemleri

14-18 Şubat 2022 tarihleri arasında ödemenizi yaptıktan sonra; 2016 ve öncesi girişli öğrencilerin ders seçimleri 3 iş günü içerisinde, 2017 ve sonrası girişli öğrencilerin ders seçimleri aynı gün içerisinde Fakültemiz tarafından yapılacaktır.

Ders Kontrol İşlemleri

Ders seçimi işlemlerinden sonra ‘’Kayıt Yenilemedi’’ olan statünüz, “Devamlı Öğrenci’’ olarak güncellenecektir. Devamlı öğrenci statüsüne gelen öğrenciler, derslerini ”AKSİS-Öğrenim Bilgileri- Ders Alma Listesi” sekmesinden kontrol etmelidir. (Derslerin kontrol sorumluluğu öğrenciye aittir.)

Ders Ekle-Sil İşlemleri

Ders Ekle-Sil talepleri, 28 Şubat-04 Mart 2022 tarihleri arasında Çözüm Merkezinden ( https://auzefcozum.istanbul.edu.tr/ ) alınacaktır. Başvuru tarihleri dışında Ekle-Sil talebi alınmayacaktır. (Derslerin kontrol sorumluluğu öğrenciye aittir.)

Koşullu Ders İşlemleri

Fakültemiz tarafından DC-DD harf notlu dersler seçilmemektedir. DC-DD derslerini almak isteyen öğrencilerimizin Ders Ekle-Sil tarihleri içerisinde Çözüm Merkezinden bildirmeleri gerekmektedir. (Derslerin kontrol sorumluluğu öğrenciye aittir.)

Üstten Ders Alma

Üstten Ders Alma koşullarını sağlayan öğrenciler, üst dönem derslerini 28 Şubat-04 Mart 2022 tarihleri arasında kendileri seçecektir. Üstten ders alma koşulları aşağıda yer almaktadır. (Üstten ders seçimi öğrenci tarafından yapılacaktır ve sorumluluğu öğrenciye aittir.)

Özel Gereksinimli Öğrenciler İçin

Özel gereksinimli öğrencilerin materyal muafiyet talebi için belirtilen evrakları kayıt yenileme tarihleri arasında Fakültemize iletmesi gerekmektedir. Evraklar ve detaylı bilgi için linki inceleyiniz. https://auzef.istanbul.edu.tr/tr/content/tanimlar-kosullar/ozel-gereksinimli-ogrenciler

REFERANS NUMARASINI ÖĞRENME VE ÖDEME İŞLEMİNİN TAMAMLANMASI

Referans numaranızı almak için http://aksis.istanbul.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifreniz ile otomasyon sistemine giriş yapınız. “OBS-Harç Bilgileri” kısmından “Referans Numarasına” ve ödeme tutarınıza ulaşabilirsiniz. Ödemenizi referans numarası ile Halkbank Şube/ATM’lerinden gerçekleştirebilir ya da otomasyon sistemi üzerinden online olarak yapabilirsiniz. (Ödemelerin kayıt yenileme tarihi içerisinde yapılması GEREKMEKTEDİR.) 

NOT: AKSİS SİSTEMİNDEN ÖDEMENİZİ YAPTIKTAN SONRA KARTINIZIN HESAP HAREKETİNİ KONTROL EDEREK BİRDEN FAZLA ÖDEME YAPILMADIĞINDAN EMİN OLUNUZ.

Ödeme işleminden sonra ders seçimi Fakültemiz tarafından gerçekleştirilecektir. Ders seçiminiz tamamlandıktan sonra derslerinizi kontrol ediniz. Ekle-Sil talebiniz var ise belirtilen tarihlerde başvurmanız gerekmektedir. 

DİKKAT!

* Referans numaranız olmadan Halkbank Şube/ATM’lerinden ödeme yapamazsınız. Ödeme yaparken referans numaranızın doğru olduğundan emin olunuz.

*Fakültemiz Açıköğretim programlarında öğrenim görüp normal öğrenim süresi içerisinde mezun olamayan öğrencilerin ücretlerine dönemlik ek 38,5 TL yansıtılır.

*Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda herhangi bir üniversitede farklı bir programda eğitimi devam eden öğrencilerden Materyal/Öğrenim ücretlerine ek olarak 38,5 TL katkı payı alınmaktadır.

*YABANCI UYRUKLU öğrencilerden Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerine ilgili Bakanlar Kurulu Kararına istinaden ek katkı payı alınmaktadır.

ÜSTTEN DERS ALMA KOŞULLARI

1- Kayıt yaptırdığı öğretim yılının ikinci yarıyılından itibaren alması gereken tüm derslerinden başarılı olanlardan AGNO'su 2,50 ve üstünde olan öğrenciler geçtikleri yarıyılın derslerinin yanında ön şartlı veya bağlantılı şartlı olmayan üst yarıyılın ders/derslerini de alabilir.

2- Lisans programlarında; ikinci yarıyıldan ders alan öğrenci altıncı ve sekizinci yarıyıllardan, üçüncü yarıyıldan ders alan öğrenci yedinci yarıyıldan, dördüncü yarıyıldan ders alan öğrenci ise sekizinci yarıyıldan üstten ders alamaz.

3- Üstten alınan dersler ile beraber alınan toplam kredi miktarı yarıyıldaki kredi yükünün % 50'sinden fazla olamaz.

ÜSTTEN DERS ALMA NASIL YAPILIR?

AKSİS sistemine giriş yapılarak “OBS” seçilir. Açılan ekranda “DersAlma” sekmesine tıklanarak kurallara uygun olarak dersler seçilir. Maksimum AKTS miktarına kadar ders alınabilir. Üstten seçilen dersler 24 saat sonra kesin kayda düşer. 

KILAVUZ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.