Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğretmen ÖSYM

Kamuda İstihdam Şekli “Kadrolu” Olmalı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a kamu görevlilerinin yaşadığı stres ve çözüme kavuşmasını istediği hususlara dair bilgi veren Memur-Sen Genel Başkan Ali Yalçın, kamuoyuna sunulan İnsan Hakları Eylem Planı ve Ekonomik Reform Paketi hakkında “Her ikisi oldukça önemli metinler ancak kamu görevlileri yönüyle de bazı eksiklikler barındırıyor. Bu metinlerde kamu görevlilerine, sendikal zemine ve kamu personel mevzuatına dönük irade ve hedefler de bekliyorduk” dedi.

Kamuda istihdam şeklinin “kadrolu” olması gerektiğini belirterek, farklılıkların giderilmesi, beklentilerin karşılanması, hem mevzuatın sadeleştirmesi hem hak eşitlenmesi boyutuyla yapılması gerekenin açık olduğunu belirten Memur-Sen Genel Başkan Ali Yalçın, “Türkiye’nin kamuda sözleşmeliliği bitirecek, kamuda tek istihdam şeklinin ‘kadrolu’ olacak şekilde dizayn edilmesini sağlayacak güce ve vizyona sahip olduğunu biliyoruz” dedi.

“Kamu görevlileri açısından bu farklılıkların ürettiği verimlilik kaybı, iş barışının bozulma riskinin ortadan kaldırılması için tıpkı 2011 ve 2013 yıllarında yapıldığı gibi bir kez daha sözleşmeli personelin kadroya geçiş imkânı düzenlenmesi gerekiyor” diyen Memur-Sen Genel Başkan Ali Yalçın, sözleşmeli personelin çok az sayıda istihdam edilmesi gerektiğini kaydetti.

Memur-Sen Genel Başkan Ali Yalçın, “Kamuoyuyla paylaşılan Ekonomi Reform Paketi’nde birçok alanda eylemler mevcut ancak Türkiye’nin yaklaşık dörtte birini doğrudan ilgilendiren yapısal ve hukuksal dönüşüm için de elzem görülmesi gereken kamu görevlileriyle ilgili beklentilere haklı taleplere ve makul tepkilere karşılık niteliğinde herhangi bir hüküm reform paketinde bulunmuyor. Gelir vergisiyle ilgili beklentiyi karşılayan seyyanen zam talebini değerlendirmeye alan, ek gösterge ek ödeme gibi konularda yakın dönemli hedef ortaya koyan bir kurguya yer verilmemesi ekonomi reform paketinin yanlış olmasa da eksik olması sonucunu doğuracaktır. Kamu görevlilerine dönük mali sosyal ve özlük haklarına dönük reform paketini 6. Dönem Toplu Sözleşme’nin sonucunda uzlaşmayla, ortaklaşmayla birlikte oluşturmayı teklif ediyoruz. Türkiye’nin gücü, ekonomimizin büyüklüğü hem bu eksikliği gidermeye hem de kamu görevlilerinin hak ettiği pay ve hak artışını sağlamaya yeter kanaatindeyiz.” dedi.

Memur-Sen’in Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Kamu görevlileri ile ilgili aktarılan çerçeveyi almak önemliydi. Bu gayretiniz devam etmeli. Yaptığınız çaba sorunsuz bir kamu yönetimi için kıymetli” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.