Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği ÖSYM öğretmen

"KUMPİRLİ" Misket Köfte

8 adet orta boy patatesleri iyice yıkayıp kurulayın, kabuklarını soymayın ( kumpir patatesi) gibi pişireceğiz. 

fırın tepsisine yağlı kağıt serip patatesleri dizin,üzerlerine zeytinyağ gezdirip,170 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin. 

Patatesleri ortadan ikiye bölün ortalarını kaşıkla oyun ( kabak dolması yapar gibi) 

Oyduğumuz iç kısımları kıyılmış maydanoz, 3 yemek kaşığı tereyağ biraz tuz ile karıştırıp borcama alın ve zemine kaşık yardımı ile düzleştirin. 

Köfte harcı için; 400 gram dana döşünden çekilmiş kıyma, (tavuk kıymada olabilir) 1 adet çok ince kıyılmış soğan, 3 yemek kaşığı galeta unu,1 çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Sarımsak eklemek isterseniz ekleyebilirsiniz. 

Elinizi yağlayıp bir kaşık kadar köfte harcını alın arasına misket peynir koyup tekrar bir kaşık kadar harçtan alıp üzerine koyun ve kapatıp yuvarlayın ( oyulan patateslerin içine sığacak büyüklükte olmalı) dilerseniz az yağda kızartın. Köfteleri patateslerin içine yerleştirip ağız kısımları borcamın zeminine gelecek şekilde yerleştirin. 

Köfte harcınızdan kaldıysa yuvarlayın ve tepsiye gelişi güzel dizin. 

200 ml sıvı kremayı patateslerin üzerinde gezdirerek dökün ve son olarak rendelenmiş mozzarella peyniri yada kaşar peyniri serpiştirin. 

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. 

Muhteşem yemeğimiz servise hazır. 

Afiyet olsun 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.