Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen ÖSYM

YÖK Başkanı Özvar'dan Türk Üniversiteleri Açıklaması

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, ''Türkiye'deki uluslararası standartlarda yükseköğretim kalitesinin düşmesine asla müsaade etmediğimizi ifade etmek isterim. Türkiye'nin yükseköğretimde standartları eğer düşmezse, biz daha çok ve daha kaliteli öğrencilerin ülkemize geleceğine inanıyoruz. Bu kaliteyi düşürdüğümüz takdirde asıl o zaman uluslararası öğrencilerin teveccühünü kaybetmiş, onları buraya çekmeye imkan bulamamış hale geleceğiz.

Türkiye'de, kuralsız, kanunsuz, mevzuatsız bir tek öğrenci yükseköğretim kurumunda eğitime kabul edilmemektedir. Türk üniversiteleri, herkesin elini kolunu sallayarak okuyabildiği kurumlar değildir. Bu şekildeki atılacak iftiralar Türk yükseköğretimine hiçbir fayda sağlamaz, zarar verir. Türkiye'nin kadim, saygın, mümtaz üniversitelerinin kalitesi ve itibarı bir yılda, iki yılda ortaya çıkmadı. Neredeyse bir asra varan eğitim koşullarında bu üniversitelerin itibarı ortaya çıktı.

YÖK olarak, sadece Ukrayna değil ülkesini terk etmek zorunda kalan, bilimsel çalışmalarını yerine getiremeyen bütün bilim insanlarına kapılarımızı açıyoruz. Uluslararası standartlarda yayın yapan bütün bilim insanlarını ülkemizin saygın, seçkin üniversitelerine davet ediyorum. Üniversitelerimize başvurmalarını bekliyorum. YÖK'e başvurular yapılabilir. Türk üniversiteleri bu bakımdan uluslararası bilim insanlarının mutlu olacağı destinasyonlarından bir tanesidir.

KYK yurtlarında kapasiteyi dikkate almak suretiyle içinde bulundukları şehrin KYK yurtlarından Türk öğrencilerimiz de istifade edecektir. Yabancı öğrenciler için de ayrılan kontenjanlar var. Eğer o kontenjan kapasitesi öğrenciler için yeterli ise öğrencilerimiz buradan da istifade edecektir. Ücret neyse aynı ücret geçerli olacaktır.

Kayıt yılındaki ÖSYS/YKS'ye girmiş olmaları ve ÖSYS/YKS'de başarı sıralaması şartı aranan programlar için başarı sırası şartını, ÖSYS/YKS'de başarı sırası aranmayan alanlarda, Türkiye'de ilgili yıldaki eşdeğer diploma programlarının en düşük taban puanına sahip olma şartını, Özel yetenek programlarında ise üniversitelerin ilgili yılın ÖSYS/YKS'de özel yetenek programları için ilan edilen en düşük merkezi sınav puanına sahip olma şartını sağlamaları gerekir.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.