Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler ŞOK 14 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler ŞOK 4 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Sağlık Yorumu

2024 Yılı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Merkez Yazılı Sınavı (29 Ocak 2024)

Eğitim Bir-Sen tarafından 02/616/EBS/205 sayılı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Merkez Sınavları konulu 7 Mart 2022 tarihli resmi yazı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na gönderilmişti.

Türk Eğitim-Sen tarafından GMT.020.00/65 sayılı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı konulu 24 Ocak 2024 tarihli resmi yazı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na gönderilmişti. Konuya dair olumlu yanıt geldi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Üniversite çalışanlarının beklentisi doğrultusunda alınan bu karardan ötürü Yükseköğretim Kurulu’na teşekkür ediyoruz. Beklentimiz, istisnasız tüm üniversitelerin merkezi yazılı sınava dahil olması ve sadece sınav başarısına göre çalışanların görevde yükselme taleplerinin karşılanmasıdır. Sürecin takipçisi olacağız.'' dedi.Başkan Vekili Prof. Dr. Metin Topcuoğlu imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere, Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nin ''Duyuru ve Başvuru'' başlıklı 11'inci maddesinde, yazılı sınava ilişkin duyurularda atama yapılacak boş kadrolara ilişkin hususlar, başvuruların nasıl yapılacağı, başvuru yapamayacaklar ile merkezi görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına taleplerin ne zaman ve ne şekilde nereye yapılacağı ile başvuruların açılarak incelenmesi ve ilanına ilişkin konulara, aynı Yönetmeliğin 12'nci ve 13'üncü maddesinde de merkezi yazılı sınavlarının Başkanlığımıza yapılasının talep edilmesi, sınavın şekli ve başarı puanı ile başarı sıralaması ve yedek adayların nasıl belirleneceği, ilana itirazlar ve itirazların karara bağlanması konusuna; ayrıca Yönetmeliğin 16'ncı maddesinde ise sınav kurulunun kimlerden teşekkül edilmesi ve görevleri konusuna yer verilmiştir.

Söz konusu Yönetmelik hükümleri uyarınca, Başkanlığımız tarafından görevde yükselme ve/veya unvan değişikliği yazılı sınavının merkezi olarak yapılması planlanmaktadır. Bu kapsamda merkezi yazılı sınava katılımın talep edilmesi halinde, Yönetmeliğin 16'ncı maddesi uyarınca Kurumunuzda sınav kurulu/kurulları oluşturulması, son başvuru tarihi ile konu başlıklarının Başkanlığımızca daha sonra belirlenmek üzere, boş kadro girişlerinin https://mgys.yok.gov.tr/ internet adresinden en geç 29 Şubat 2024 Perşembe günü saat 23.59'a kadar (YÖKSİS'te tanımlı Devlet Üniversitesi Personel Daire Başkanı yetkisi bulunanlar tarafından) yapılarak tanımlanması gerekmektedir. 

Merkezi yazılı sınavı sürecinde resmi internet sayfamız (www.yok.gov.tr) ile birlikte https://hgys.yok.gov.tr/ adresindeki duyurular bölümübdeb de takip edilmesi gerekmektedir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.