Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler ŞOK 14 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler BİM ŞOK 4 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler

Lisansüstü Tez Yazım Dili (6 Kasım 2023)

Genel Sekreter Başkan a. Batıkan Aksoy imzalı resmi yazıda ''Yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim programlarında hazırlanmakta olan tezlerin öğretim diline ilişkin 9 Mart 2022 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Toplantısı'nda alınan karara ilişkin yükseköğretim kurumlarından gelen başvurular 1 Kasım 2023 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Toplantısı'nda görüşülmüş ve 2547 sayılı Kanun'un 44/c maddesi ile Lisansüstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teskilat ve İşleyiş Yönetmeliği'nin 4., 7. ve 5/d maddeleri, 3843 sayılı Kanun'un 14. maddesi ile Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmeliğin 8. maddesi uyarınca; 9 Mart 2022 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararının yükseköğretim kurumlarında öğretim dili Türkçe olan lisansüstü programlarda öğrencinin talebi danışmanın gerekçeli görüşü, Anabilim Dalı Kurul Kararı ve ilgili Enstitü Yönetim Kurulu'nun onayı ile tezlerin, tezin 1/4'ünden az olmamak üzere geniş bir Türkçe özet verilmek kaydıyla, başka bir dilde de yazılabilmesi şeklinde değiştirilmesi uygun görülmüştür. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.