Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

Sumaklı Enfes Yumuşacık Arnavut Ciğeri

Nefis Arnavut Ciğeri için; 1 kg dana ciğeri veya kuzu ciğeri, 4 büyük patates, 3 adet kuru soğan, yarım demet maydanoz, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, sumak kullanıyoruz. 

Ciğer İçin; Yarım su bardağı un ve karbonat; süslemek için domates dilimleri ve maydanoz isteğe bağlı olarak kuru soğan ve sumak kullanılıyor. 

Kızartmak için sıvı yağa ihtiyacımız var. 

Sizlere Nefis Arnavut Ciğerini tarif etmek istiyorum.

Önce patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyun. Küp küp çok küçük olmayacak şekilde kesin.

Geniş bir tavaya sıvı yağı koyun ve kızdırın. Kızgın yağa patatesleri atın.

Onlar kızarırken ciğerlerin zarını soyun, ciğeri yıkamayın, yıkarsanız hamur gibi olur. İyi sonuç elde edemezsiniz.

Ciğerleri de çok küçük olmayacak şekilde kare kare kesin. Bir kabın içinde unlayın ve bir tatlı kaşığı karbonatı da ekleyin 

Süzgecin içine koyup fazla unlarını silkeleyin. Üzerinde çok ince bir tabaka un kalmalı.

Patatesleri kızarınca havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa koyun.

Ciğerleri çok kızgın yağa atmayın aksi taktirde haşlayacaktır ve sertleşmesine sebep olacaktır ve ciğerleri  sakın karıştırmayın tavayı hafif hareketlerle dikkatli bir şekilde sallayın ciğerleri Ciğerleri (kuzu ciğerin de) en fazla 3_5 dakika kızartın. Dana ciğerine ( 7_8)dakika kızartın Merak etmeyin ciğer çok çabuk pişer. Kağıt havlu serili bir tabağa ciğerleri de koyun.

Ciğer kokusundan hoşlanmayanlar ciğerlerin üzerine bir miktar süt ekleyip biraz bekletebilir böylece ciğerin kokusu çıkmış olacaktır.

Kuru soğanları ince ince tekerlek şeklinde kesin, tuzla ovun. Maydanozları da ince ince doğrayın. Kuru soğanla karıştırın.arzuya göre sumak ekleyebilirsiniz çok güzel lezzet veriyor. 

Geniş bir tabağa ciğerleri, soğanları ve en ortaya da kızarmış patatesleri koyun. Tuzu üzerine gezdirin.

Domates dilimleri ve maydanozla süsleyebilirsiniz. Arnavut Ciğeri hazır. Sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.

Anahtar Kelimeler:
Arnavut Ciğeri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.