Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu ŞOK BİM A101 ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler

Açık Öğretim Sınavları'na Dair Resmi Yazı

Bilindiği üzere Açık Öğretim Kurumları 2019-2020 2. Dönem Sınavı 25-26 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılacak. Bu sınava katılacak öğrencilerin yerleştirme işlemleri tamamlanmış, kullanılacak binalar ve öğrenci sayıları MEBBİS Bina Modülüne işlenmiştir.

Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi Sınavları ile Açık Öğretim Ortaokulu Sınavı'nın 1. Oturumu Cumartesi günü saat 09.30'da, 2. Oturumu Cumartesi günü saat 14.00'da yapılacak.

Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi Sınavları'nın 3. Oturumu Pazar günü saat 09.30'da yapılacak.

Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi Sınavı’nın her bir oturumu için 180 dakika süre verilecek. Açık Öğretim Ortaokulu Sınavı’nın her bir oturumu için 150 dakika süre verilecek.

Söz konusu resmi yazının devamında ‘’Açık Öğretim Kurumları Sınavlarına yedek salonda girme talepleri, Bölge Sınav Yürütme Komisyonunca incelenerek mazeretleri uygun görülen öğrencilerin yedek salon işlemleri MEBBİS Sınav Bina Bilgileri Modülü bölümünde İl/İlçe İşlemleri menüsü altındaki ''Yedek Salon Aday İşlemleri'' menüsünden 6-20 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Yedek Salon Aday İşlemlerinde kullanılan mazeret (Sağlık Kurulu Raporu, Zorunlu İkamet Değişikliği, Askere Alınma/Terhis, Tutuklu/Hükümlü, Ders Değişikliği) belgelerinin tarihleri kontrol edilerek sisteme kaydedilecektir. Açık Öğretim Okullarına devam eden öğrencilerin sınava girecekleri derslerde değişiklik olması durumunda, bu öğrenciler açık öğretim okulları tarafından ''Ders Değişikliği'' mazereti ile modüle işlenecektir. Giriş yerleri ve salon yoklama listeleri yayınlandıktan sonra yedek salon işlemi yapılan adayların giriş yeri belgeleri ve bu adayların bulunduğu salonların salon yoklama listeleri yeniden alınmalıdır.

Askerlerin sevkiyat dönemleri ve izinlerini geçirdikleri sınav merkezlerinde ihtiyaç duyulması halinde ek yedek sınav evrakı gönderilebilmesi için resmi yazıların en geç 14 Temmuz 2020 tarihine kadar Genel Müdürlüğümüze bildirilmesi gerekmektedir.

Cezaevinde tutuklu ve hükümlülerden sınav tarihinden önce tahliye olacaklar cezaevlerinde, Rehabilitasyon/Hastanelerde sınava girecek öğrencilerden hasta kaydı olmayan ve sınav gününden önce taburcu olanlar Rehabilitasyon/Hastanelerde, Askeri tesislerde sınav gününden önce terhis olan ve TSK mensubu olmayan öğrenciler Askeri tesislerde sınava alınmayacaktır. Bu konuda İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince sınav bina yöneticilerine bilgi verilmesi gerekmektedir. Cezaevlerinde tutuklu veya hükümlü olarak bulunan öğrencilerin cezaevlerinde yedek salonda sınava girme taleplerinin tamamı, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce 10 Temmuz 2020 tarihinde tarafımıza bildirilecektir. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin bildirdiği, cezaevlerinde yedek salonda sınava girme talepleri dikkate alınmayacaktır.

Engelli öğrencilerin, gerekli hizmeti alabilmeleri için Bölge Sınav Yürütme Komisyonuna başvurarak durumlarını belirten raporlarını ibraz etmeleri gerekmektedir. İbraz edilen raporlar incelenerek kayıt güncelleme tarihinin son günü olan 9 Haziran 2020 tarihinden sonra oluşan sağlık mazeretleri Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne gönderilmelidir. Evde vaya hastanede sınav hizmeti almak isteyen öğrencilerin heyet raporunda ''yatarak tedavi görüyor'' veya ''evde sınav hizmeti alması uygundur'' ibaresi bulunan öğrenciler evde veya hastanede sınava alınmaktadır. Ayrıca ibraz edilen raporların sisteme işlenebilmesi için Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne de gönderilmesi gerekmektedir.

Sınava girecek öğrencilerin Salon Aday Yoklama Listelerinin 21 Temmuz 2020 tarihinden itibaren sınav bina modülü üzerinden alınarak sınavdan en az iki gün önce, öğrencilerin sınava girecekleri okul veya binalarda görebilecekleri uygun bir yerde ilan edilmesi gerekmektedir.

Bahsi geçen sınavlarda herhangi bir aksaklık yaşanmaması için sınavda kullanılan binalardaki tadilat işlemlerinin sınav tarihinden önce tamamlanması veya sınav tarihinden sonraya ertelenerek gerekli diğer tedbirlerin Müdürlüğünüzce alınması hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.